Clijsters, Henin: Londonban egymás oldalán?

Vágólapra másolva!
2010.12.10. 07:32
null
Londonban igazán erős lehet a belga női páros
A belgák két klasszis teniszezője, Kim Clijsters és Justine Henin is elképzelhetőnek tartja, hogy a 2012-es londoni olimpián egymás oldalán szálljanak harcba párosban.

A két belga hölgy erről a tervéről egy közös sajtótájékoztatón beszélt, amely után bemutató mérkőzésen csaptak össze.

„Természetesen nagyszerű lenne az olimpián szerepelni – mondta Clijsters, aki egyúttal közölte azt is, hogy a 2012-es lesz az utolsó teljes profi idénye. – Szép volna ilyen módon búcsúzni."

Clijsters egy olimpián sem vett még részt, Henin viszont a 2004-es játékokon aranyérmet szerzett egyesben.

A két játékos sosem titkolta, hogy nem ápol szoros barátságot egymással, ezúttal azonban Henin elmondása szerint mindketten komolyan gondolják, hogy Londonban egy párt alkotnak majd.

„Tényleg szeretnénk ott lenni. Már most kezdhetünk gondolkodni ezen, minden lehetőséget meg kell vizsgálnunk."

Ők ketten rangos tornán csak egyszer játszottak párost egymás oldalán, mégpedig a 2006-os Fed-kupa negyeddöntőjében Oroszország ellen. Akkor a Dinara Szafina, Marija Kirilenko duótól kikaptak két szettben.

Az ötkarikás aranyra nemcsak az összeszokottság hiánya miatt mutatkozik kisebb esélyük, hanem például a Williams nővérek miatt is. Ha a párosban 2000-ben és 2008-ban is olimpiát nyerő két amerikai egészséges lesz, akkor toronymagas favoritként vághatnak majd neki a versenynek, amelyre Wimbledon füvén kerül sor.

A bemutató találkozót egyébként szuper tie-breakben 6:1, 3:6, 10–5-re Clijsters nyerte meg, ám Henin valószínűleg annak is örült, hogy wimbledoni könyöksérülése  után végre újra meccset játszhatott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik