Billie Jean King-kupa: Babos Csaba szerint öt azonos képességű játékosunk van

MTI, V. Á.MTI, V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.03.25. 16:42
null
Babos Csaba szövetségi kapitány szerint öt azonos képességű játékossal készülhet a magyar női teniszválogatott (Fotó: huntennis.hu)
Babos Csaba szövetségi kapitány szerint öt azonos képességű játékossal készülhet a magyar női teniszválogatott a Billie Jean King-kupa áprilisi tornájára – írja az MTI.


A tréner szerint a csapattagok – Bondár Anna, Udvardy Panna, Gálfi Dalma, Jani Réka és Babos Tímea – mindegyike jó formában van, ami biztató az antalyai megméretés előtt.

„Remélem, nem lesz nehezítő körülmény, és nem kell változtatni a csapat összetételén” – fogalmazott az M1 aktuális csatornának Babos Csaba. A szakvezető kiemelte, az előzetes erőviszonyok alapján a szerbek a csoport legerősebb tagjai, de hazai pályán a törököket is veszélyes ellenfélnek tartja.

Megjegyezte, egyértelmű céljuk a legjobb háromba kerülés, ezzel az őszi playoff-szereplés kiharcolása, míg a végső cél a világcsoportba kerülés.

„Nem véletlen az utóbbi hónapok sok jó magyar eredménye, a most a legjobb százban, vagy annak környékén álló játékosok junior korukban rengeteg korosztályos versenyt nyertek. Vártam az áttörést, ami, úgy tűnik, most jött el” – mondta Babos annak kapcsán, hogy jövő hétfőtől várhatóan három magyar női teniszezőt is a legjobb százban jegyeznek majd a világranglistán.

A válogatott viadal kapcsán a legnagyobb nehézségnek azt nevezte, hogy a játékosok április 8-ára a világ különböző helyeiről érkeznek majd Törökországba, így először azt kell majd felmérnie, ki milyen mentális és fizikális állapotban van.

A párosban négyszeres Grand Slam- és háromszoros világbajnok Babos Tímea – a szövetségi kapitány lánya – úgy fogalmazott, egyre jobb formában van, ráadásul ütőt is váltott, ami az első tapasztalatok alapján sokat javít majd a fonákján.

„Jelenleg a ranglistám katasztrófa,15-16 éves korom óta nem volt ilyen rossz. Most pár hónapig egyéniben és párosban is próbálok minél több pontot gyűjteni, aztán meglátjuk. A teniszben bármi lehetséges” – fogalmazott a soproni teniszező.

Babos Tímea egyéniben és párosban is minél több pontot gyűjtene (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
Babos Tímea egyéniben és párosban is minél több pontot gyűjtene (Fotó: Dömötör Csaba, archív)


Hozzátette, rég volt utoljára ilyen erős a magyar válogatott, sok jó játékos van, így tudnak majd cserélni, felállást változtatni a viadalon.

A magyar válogatott Szerbia, Törökország, Észtország és Dánia csapata ellen lép pályára a Billie Jean King-kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjában április 11. és 16. között Antalyában.

Az ottani két csoport győztese bejut a novemberi playoffba, míg a második helyezettek egy újabb találkozón döntik el a harmadik továbbjutó hely sorsát.

Az év végi rájátszás győztesei – az idei kvalifikáció kilenc vesztese mellett mindhárom zóna legjobb három helyezettje szerepelhetnek majd – jövőre a nagydöntőbe jutásért játszhatnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik