Australian Open: felvezető torna a teljes karanténban lévőknek

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2021.01.24. 12:52
null
Venus Williams az adelaide-i hotelszobájában (Fotó: AFP)
Az ausztrál nyílt bajnokság szervezői beiktattak egy külön felvezető tornát azoknak a női teniszezőknek, akik 14 napon át teljes karanténban vannak.

 

A február 8-án rajtoló Grand Slam-torna házigazdái vasárnap közölték, hogy előzőleg egy harmadik WTA-tornára is sor kerül. Ezeken azok vehetnek részt, akik a teljes bezártság miatt nem tudnak edzeni két héten át.

Az Australian Openre így a nők és a férfiak is három-három tornán készülhetnek fel, utóbbiaknál az egyik az ATP-kupa csapatverseny lesz.

Eddig tíz pozitív esetet regisztráltak azoknál, akik a tornára érkeztek az országba, ezek között négy játékos volt. A tesztek közül néhányat a helyi egészségügyi hatóság utóbb átminősített arra hivatkozva, hogy korábbi fertőzés nyomán hozhatott pozitív eredményt a teszt.

A tornára érkezettekre rendkívül szigorú szabályok vonatkoznak, a játékosok és kísérőik csak negatív teszt birtokában léphettek be az országba, ahol 14 napos karantén várt rájuk. Ezt csak napi öt órára, az edzésük idejére hagyhatják el.

A játékosok közül 72-en így is teljes karanténba kényszerültek, ugyanis olyan járaton utaztak Ausztráliába, melyen volt koronavírus-fertőzött. Ők egyáltalán nem hagyhatják el szobáikat. A karanténszabályok megszegéséért 20 ezer ausztrál dolláros (4.5 millió forint) büntetés jár.

Tavaly Melbourne 4.9 milliós lakossága 112 napig szigorú elzártságban élt, hogy megakadályozza a pandémia második hullámát. Az intézkedéseken októberben lazítottak. A közelmúltban nem regisztráltak új koronavírusos esetet, ez alól csak azok az emberek voltak kivételek, akik három, az Australian Openre érkezett járaton utaztak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik