Australian Open: Djokovics optimista a részvételével kapcsolatban, de még nincs döntés

M. M.M. M.
Vágólapra másolva!
2022.10.26. 15:26
null
Djokovic reméli, hogy hamarosan végleges választ kap az ausztrál hatóságoktól (Fotó: AFP)
Novak Djokovics a szerb médiának nyilatkozva elmondta, hogy ügyvédei kapcsolatban állnak az ausztrál kormánnyal, de nem tudja, beléphet-e majd az országba a januári Australian Open előtt.

 

Novak Djokovics a párizsi 1000-es versenyen fog visszatérni a pályára, majd a torinói vb-vel fogja zárni 2022-es évét. A korábbi világelső továbbra sem tudja, hogy elindulhat-e Ausztrália Grand Slam-tornáján, ahonnan idén kitették a szűrét, és hároméves beutazási tilalmat róttak ki rá. Ahogyan arról korábban beszámoltunk, Craig Tiley tornaigazgató közölte, hogy a szervezőknek nincsen ráhatásuk a szerb teniszező részvételére, kizárólag az ausztrál kormány tud döntést hozni a szerb beutazásáról.

„Van néhány pozitív jel, de ezek nem hivatalosak – utalt a kormánnyal való egyeztetésre a 21-szeres Grand Slam-győztes. – Az ügyvédeimen keresztül kommunikálunk velük és a hatóságokkal. Remélem, a következő hetekben végleges választkapok, hogy aszerint tervezhessen meg a felkészülésemet. Természetesen jó hírekben reménykedek. Nagyon szeretnék elutazni és részt venni a tornán. Túltettem magamat az idén történteken, csak teniszezni akarok, ehhez értek a legjobban. Mindig is itt játszottam a legjobbamat, az eredményeim önmagukért beszélnek (9-szeres tornagyőztes), ezért mindig is különösen motiváltan lépek ott pályára. Most ez még inkább igaz lenne. Jó, hogy megnyitották a határokat az oltatlan külföldieknek a beutazáshoz. Remélem, hogy a beutazási tilalmamat feloldják, csak ebben tudok reménykedni.”

A korábbi világelső az esetet követő reakcióról is beszélt, elárulta, hogy levonta a számára szükséges következtetéseket. „Sok maszk leesett, hogy úgy mondjam. Érdekes volt látni, hogy egyes emberek hogyan viselkedtek velem szemben az esetet követően. Előre tekintek, motivált és lelkes vagyok.”

Az Australian Opent január 16 és 29. között rendezik meg a Melbourne Parkban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik