Aus. Open: a király után a királynő is elbukott

Vágólapra másolva!
2014.01.22. 04:42
null
A kétszeres győztes Viktorija Azarenkának nem lesz lehetősége a címvédésre (Fotó: Action Images)
Egyhuzamban hét vereség után, 2011 óta először le tudta győzni Agnieszka Radwanska az elmúlt két évben a női egyest megnyerő Viktorija Azarenkát az Australian Open női egyesének negyeddöntőjében. A rengeteg hibával játszó fehérorosz sorozatban megnyert 18 melbourne-i mérkőzés után kapott ki. A lengyel versenyző ellenfele az elődöntőben Dominika Cibulková lesz, akinek mindössze egy órára volt szüksége ahhoz, hogy 6:3, 6:0-ra legyőzze a román Simona Halepet.

 

Ahhoz képest, hogy az elmúlt két évben a Viktorija Azarenka, Novak Djokovics kettőst koronázták Melbourne királynőjévé és királyává (a szerbet már 2011-ben is), ezúttal már a negyeddöntőt sem élte túl egyikük sem. Djokovics után ugyanis szerdán Azarenka is kiesett a lengyel Agnieszka Radwanska ellen.

„Ez volt a legjobb itteni negyeddöntőm, azt mondtam magamnak, hogy egyszer már túl kell jussak ezen az állomáson” – magyarázta a két óra alatt nyerő Radwanska, aki ötödik Australian Open-negyeddöntőjén először győzött. A lengyel ellenfele a szlovák Dominika Cibulková lesz a csütörtöki elődöntőben.

„Ma készen álltam a csatára, és tökéletes voltam. Nem vagyok ugyan túl magas, de duzzadok az erőtől" – jegyezte meg a 161 centis szlovák energiabomba, aki ötödik GS-negyeddöntőjéből másodszor jutott tovább.

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (33 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
NŐI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ

A. Radwanska (lengyel, 5.)–Azarenka (fehérorosz, 2.) 6:1, 5:7, 6:0
Cibulková (szlovák, 20.)–Halep (román, 11.) 6:3, 6:0

AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Bouchard (kanadai, 30.)–Li Na (kínai, 4.)
Cibulková (szlovák, 20.)–A. Radwanska (lengyel, 5.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik