Aus. Open: Serena átgázolt Radwanskán, hetedszer döntős

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.28. 06:51
A címvédő Serena Williams két szettben (6:0, 6:4) megverte a negyedik kiemelt lengyel Agnieszka Radwanskát az Ausztrál nemzetközi teniszbajnokság elődöntőjében, ezzel pályafutása során hetedszer jutott be a melbourne-i Grand Slam-torna fináléjába. A világelső amerikai a döntőben a német Angelique Kerberrel találkozik, aki szintén két játszmában nyert a magyar származású Konta Johanna ellen.

Serena Williams a 30. Grand Slam-elődöntőjében valósággal leütötte a pályáról a negyedik kiemelt Agnieszka Radwanskát. A világelső az első szettet húsz perc alatt 6:0-ra megnyerte, míg a másodikban (6:4) egyszer elvesztette az adogatójátékát, de a győzelme így sem forgott veszélyben. A játék képéről sokat eláruló statisztikai adat, hogy Serena 42 nyerőt ütött, míg Radwanska csak négyet, a mérkőzés 64 percig tartott.Serena Williams a 30. Grand Slam-elődöntőjében valósággal leütötte a pályáról a negyedik kiemelt Agnieszka Radwanskát. A világelső az első szettet húsz perc alatt 6:0-ra megnyerte, míg a másodikban (6:4) egyszer elvesztette az adogatójátékát, de a győzelme így sem forgott veszélyben. A játék képéről sokat eláruló statisztikai adat, hogy Serena 42 nyerőt ütött, míg Radwanska csak négyet, a mérkőzés 64 percig tartott.

A hatszoros Australian Open-győztes (2003, 2005, 2007, 2009, 2010, 2015) amerikai a hetedik döntőjére készülhet Melbourne-ben, a Radwanska elleni mérlegét 9–0-ra módosította, és még mindig csak egy szettet veszített el a lengyellel szemben.

Serena Williams szombaton a 22. GS-sikeréért lép pályára, amivel utolérné az open érában rekordernek számító, az abszolút örökrangsorban a 24-szeres bajnok Margaret Court mögött második helyen álló Steffi Grafot.

Serena a döntőben Angelique Kerberrel találkozik, aki véget vetett a magyar származású Konta Johanna tündérmeséjének. A hetedik kiemelt német pályafutása első Grand Slam-döntőjét játszhatja, miután két játszmában megverte a rengeteget hibázó, 36 ki nem kényszerített hibát ütő brit teniszezőt.

A 2013-as wimbledoni bajnokságon döntőt játszó Sabine Lisicki menetelése óta Kerber az első német, aki GS-versenyen bejutott a fináléba.

A szombati nap két főszereplője, Serena Williams és Angelique Kerber eddig hatszor találkozott egymással, ötször az amerikai nyert, Kerber legutóbb 2012-ben győzött.

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (44 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
NŐI EGYES, ELŐDÖNTŐ
S. Williams (amerikai, 1.)–A. Radwanska (lengyel, 4.) 6:0, 6:4
Kerber (német, 7.)–Konta (brit) 7:5, 6:2

FÉRFI EGYES, ELŐDÖNTŐ
Djokovics (szerb, 1.)–Federer (svájci, 3.) 9.30 (Tv: Eurosport1 – élőben az NSO-n!)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik