Aus. Open: már 72 játékos van teljes karanténban

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.01.17. 18:52
null
Az ausztrál Bernard Tomic hotelszobájában próbál edzeni (Fotó: AFP)
Már 72 teniszező van teljes karanténban azok közül, akik a bő három hét múlva kezdődő ausztrál nyílt bajnokságra érkeztek – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

 

Az MTI felidézte, szombaton még csak 47-en kényszerültek 14 napos „szobafogságra" Melbourne-ben, miután egy Los Angelesből és egy Abu-Dzabiból érkezett charterjárat utasai közül kettő, illetve egy pozitív koronavírustesztet produkált. A Los Angelesből érkezett két érintettet – a repülőgép személyzetének egyik tagját és az egyik utast – egészségügyi intézménybe vitték.

Az Abu-Dzabiból érkezett egyik gépen is történt egy hasonló eset – ott sem játékos szolgáltatott pozitív tesztet –, így onnan 23 játékos kényszerül a következő két hétben a hotelszobájában maradni, az amerikai géppel érkezett 24 társukkal egyetemben.

Vasárnap kiderült, hogy a gépek utasainál további pozitív tesztek születtek, és újabb 25 játékos bizonyult kontaktszemélynek. Az összesen 72 érintett teniszező számára az egyetlen edzéslehetőség 14 napig a szobabicikli használata lesz, míg a többiek szigorú feltételek mellett és felügyelettel naponta akár öt órát is edzhetnek. A karanténszabályok megszegéséért 20 ezer ausztrál dolláros (4.5 millió forint) büntetés jár – tette hozzá az MTI.

Vasárnapig mintegy 1200 teniszező, edző, kísérő és hivatalos személy érkezett 15 különgéppel a Grand Slam-tornára. A résztvevők negatív teszttel indulhattak útnak, és érkezéskor, illetve a 14 napos karantén alatt naponta szűrik őket.

Az Australian Open február 8-án kezdődik, a versenynek három magyar résztvevője lesz, Babos Tímea, Fucsovics Márton és Balázs Attila – jegyezte meg a távirati iroda.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik