Aus. Open: Jani kiesett, ismét felfüggesztették a játékot

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.01.15. 09:29
Jani Réka Luca kiesett az ausztrál nyílt teniszbajnokság selejtezőjében, a szerdai első fordulóban kikapott az amerikai Allie Kiicktől.

Az év első Grand Slam-viadalának honlapja szerint a világranglistán 195. magyar játékosnak a mérkőzésen jóval több nyerő ütése volt riválisánál, aki viszont lényegesen stabilabban játszott nála, s amíg Jani 37 ki nem kényszerített hibát vétett, addig Kiick (138.) csak 23-at.

Az első szett fordulatosan alakult, a magyar kétszer nyerte el ellenfele adogatását, ám három alkalommal bukta el a sajátját, így 7:5-re elveszítette a játszmát. A másodikban már egyértelműen jobb volt az amerikai, és esélyt sem adott a magyar teniszezőnek, akit 101 perc alatt búcsúztatott.

A selejtező másik magyar érdekeltje, Bondár Anna mindössze 19 percet töltött a pályán, amikor 2:2-es állásnál félbeszakították a cseh Barbora Krejcíková elleni találkozóját.

A játékot a rossz levegő miatt kellett felfüggeszteni Melbourne-ben, ahol a hónapok óta tomboló ausztráliai bozóttüzek füstje miatt nem lehet játszani. A szervezők tájékoztatása szerint szerdára sem lett sokkal jobb a helyzet az egy nappal korábbihoz képest, amikor egészségre veszélyes volt a levegő minősége a városban. Szerdán a minősítés veszélyesről „nagyon rossz”-ra változott.

A globális levegőminőségi adatokat összesítő IQ Air Quality Visual adatai szerint Ausztrália második legnagyobb városában a legrosszabb a levegő minősége az egész világon a bozóttüzek miatt keletkezett füst és por okán. Melbourne-ben kedden egymás után a második nap nyilvánították veszélyesnek a város levegőjét. A hatóságok ezért felszólították a lakókat, hogy ne hagyják el otthonaikat, vigyék zárt helyre az állataikat és csukják be az ablakokat.

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (71 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
NŐI EGYES, SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ

Kiick (amerikai, 28.)–Jani Réka Luca 7:5, 6:3
Bondár Anna–Krejcíková (cseh, 19.) 2:2-nél félbeszakadt

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik