Aus. Open: „hernyózva” készül Djokovics a mérkőzések között – videó

Vágólapra másolva!
2021.02.13. 16:18
null
Djokovics kész pillangóvá válni (Fotó: AFP)
A címvédő és világelső Novak Djokovics a Melbourne-ben zajló ausztrál nyílt teniszbajnokságon (is) nagy hangsúlyt fektet a mérkőzések közötti rehabilitációra, felfrissülési gyakorlatokra. A szerb klasszis Instagram-oldalán mutatta meg követőinek, milyen extrém gyakorlatokkal edzi a testét.

Mint ismert, a hasfalát fájlaló Novak Djokovics a Fucsovics Mártont búcsúztató kanadai Milos Raoniccsal csapna össze vasárnap, a nyolcaddöntőben, ám sérülése miatt továbbra is kérdéses, hogy folytatni tudja-e szereplését az év első Grand Slam-tornáján.

A nyolcszoros bajnok szerb játékos Instagram-oldalán osztotta meg követőivel, mivel próbálja felfrissíteni a testét a meccsek között. Djokovics – akinek a jóga iránti rajongása ismert – úgynevezett légi jóga segítségével igyekszik fitten tartani magát.

„A hernyó kész pillangóvá válni. Légi jóga. Az antigravitációs jóga a valaha volt legjobb dolog. Pókember dolgozik a rugalmasságán.”

Djokovics pénteken,a Taylor Fritz elleni ötszettes csatája után úgy fogalmazott, hogy biztosan izomszakadása van, és nem tudja, hogy ebből kevesebb mint két nap alatt felépül-e.

A vasárnapi program összeállításánál a szervezők mindenesetre figyelemmel voltak az első helyen kiemelt játékosra, ugyanis az övé lenne az utolsó meccs a Rod Laver Arénában, közép-európai idő szerint 11 órától.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik