Oszaka negyedik GS-döntőjében is nyerni tudott, simán megverte Bradyt

HARMATH ÁKOSHARMATH ÁKOS
Vágólapra másolva!
2021.02.20. 09:29
null
Oszaka (jobbra) másodszor nyerte meg az Australian Opent (Fotó: AFP)
A 23 éves japán Oszaka Naomi nyerte a Melbourne-ben zajló Australian Open női egyesének versenyét, miután a döntőben két könnyű játszmában, 77 perc alatt legyőzte az amerikai Jennifer Bradyt, ezzel – miképp az előző háromban – pályafutása negyedik Grand Slam-tornadöntőjében is diadalmaskodott.

TENISZ
AUSTRALIAN OPEN, Melbourne, (kemény pálya, 80 000 000 ausztrál dollár összdíjazás) (Tv: Eurosport, Eurosport2)
Oszaka Naomi (japán, 3.)–Jennifer Brady (amerikai, 22.) 6:4, 6:3

Jól kezdte a mérkőzést a karrierje negyedik Grand Slam-tornadöntőjét játszó, a világranglista 3. helyén álló Oszaka Naomi, az eddigi fináléit rendre megnyerő japán hamar elvette az első GS-döntőjét vívó, a világranglista 24. helyét elfoglaló Jennifer Brady adogatását, és bő tíz perc játék után 3:1-re vezetett.

Az amerikai viszont bizonyította, hogy nem véletlenül jutott el a fináléba, azonnal visszabrékelt, majd egyenlített, igaz, a női tenisz szépségeiből kevés mutatkozott meg ezen a mérkőzésen: a játékosok egymás hibáiból éltek a rövid, legtöbbször 4-6 ütésből álló labdamenetek során.

Ebben a műfajban pedig Oszaka volt a jobb – bár Bradynek 4:4-nél akadt egy bréklabdája, amit kihasználva a játszmáért adogathatott volna… –, 5:4-nél ismét elvette Brady adogatójátékát, és 45 perc alatt behúzta az első szettet.

A folytatásban sem adott sok esélyt ellenfelének Oszaka, alig tíz perc alatt elhúzott 4:0-ra, kétszer is elvette Brady adogatását – ellenfelében mély nyomott hagyott, hogy nem élt az említett bréklabdával.

Az amerikai zsinórban hat elvesztett játék után visszabrékelt, ám ennél közelebb nem jutott japán riválisához, aki első meccslabdáját kihasználva, 77 perc alatt 6:4, 6:3-ra győzött, s ezzel 2019 után ismét megnyerte a női egyest az Australian Openen. Ráadásul pályafutása negyedik GS-tornadöntőjében is győzve immár négyszeres bajnoknak mondhatja magát, s ő a 12. női játékos az Open-érában, aki egynél több Australian Opent nyert.

„A legutóbbi GS-tornán nézők nélkül játszottunk, szóval, az hogy ma ennyien itt voltak hihetetlen energiát adott, köszönöm, hogy kijöttek. Úgy éreztem a nézők miatt, hogy kiváltság, hogy Grand Slam-tornán játszhatok, és ez valami olyasmi, amit nem tekinthetek garantáltnak” – fogalmazott az immár négyszeres bajnok.

„Szeretnék gratulálni Naominak az újabb Grand Slam bajnoki címéhez. Igazán nagy inspirációt jelent mindannyiunknak amit ő tesz a sportunkért” – dicsérte ellenfelét a legyőzött amerikai.

ÖSSZEFOGLALÓ

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik