Aus. Open: Andy Murray és Tennys Sandgren is pozitív tesztet produkált

Vágólapra másolva!
2021.01.14. 11:58
null
Murray egyelőre partvonalon kívülre került (Fotó: AFP)
A február 8-án kezdődő Grand Slam-torna előtt már kezdenek érkezni Melbourne-be a teniszezők, hiszen a torna előtt kötelező 14 napos karantén vár rájuk. Megérkezett Melbourne-be a férfi világranglista 50. helyezettje, az amerikai Tennys Sandgren, aki az MTI beszámolója szerint csak különengedéllyel szállhatott repülőre Los Angelesben, miután a hétfőn elgvégzett tesztje pozitív eredményt hozott. Ugyanakkor egyelőre nem indulhatott útnak a szintén pozitív tesztet produkáló brit, Andy Murray.

Pozitív koronavírustesztje ellenére elutazhatott Melbourne-be az amerikai Tennys Sandgren, az ausztrál nyílt teniszbajnokság kétszeres negyeddöntőse. A férfi világranglista 50. helyezettje novemberben és hétfőn is pozitív tesztet adott, de különengedéllyel felszállhatott a repülőre Los Angelesben.

„Novemberben beteg voltam, most semmi bajom, és orvosi leletekkel tudom bizonyítani, hogy biztosan nem fertőzök” – írta közösségi oldalán a 29 éves játékos.

Csütörtöktől vasárnapig összesen mintegy 1200 teniszező, edző, kísérő és hivatalos személy érkezik 15 különgéppel a február 8-ra halasztott Grand Slam-tornára. A résztvevők negatív teszttel indulhatnak útnak, és érkezéskor, illetve a 14 napos karantén során mindennap szűrik őket.

Különjáratok indulnak Dohából és Dubajból is, ahol – az Australian Open történetében először – a férfi, illetve női selejtezőket rendezték. Utóbbi városból érkezik az AO helyszínére Babos Tímea is, aki három győzelemmel feljutott az egyes főtáblájára, s párosban a francia Kristina Mladenovic oldalán címvédőként indul majd.

Az alanyi jogon főtáblás Fucsovics Márton és Balázs Attila csütörtökön utazik a távoli kontinensre.
A sztárok közül a 20-szoros Grand Slam-bajnok Rafael Nadal edzője, Carlos Moya nélkül szerepel Melbourne-ben, a korábbi spanyol klasszis ugyanis a járványhelyzetre hivatkozva úgy döntött, hogy családjával otthon marad. A US Open-címvédő osztrák Dominic Thiem trénere, a chilei Nicolas Massu pozitív koronavírusteszt miatt egyelőre nem tarthat tanítványával Adelaide-be, ahol a világranglista harmadik helyezettje a karantént tölti.

Ausztráliában a teniszezők naponta csupán öt órát tölthetnek a szobájukon kívül. Akinek a vizsgálata pozitív eredményt hoz, illetve aki kontaktszemélynek számít, azt egy erre kijelölt szállodában különítik el, és edzéseken sem vehet részt.

A svájci Roger Federer, az amerikai John Isner és a francia Jo-Wilfried Tsonga már jelezte, hogy nem indul a február 8–21. között sorra kerülő ausztrál nyílt bajnokságon.

Egyelőre bizonytalan a kétszeres wimbledoni bajnok Andy Murray részvétele is, miután brit sajtóhírek szerint a hét elején adott tesztjeinek egyike pozitív eredménnyel zárult, ám ő nem kapott különengedélyt, hogy beutazzon Ausztráliába.

A csupán enyhe tüneteket produkáló Murray néhány napja már önkéntes izolációba volt, s jelenleg igyekszik elérni, hogy minél hamarabb útra kelhessen Ausztráliába, ahol újabb 14 nap karantén vár rá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik