ATP-vb: Medvegyev legyőzte Zverevet

MTI/K. B.MTI/K. B.
Vágólapra másolva!
2021.11.16. 17:26
null
Medvegyev öröme (Fotó: AFP)
A második helyen kiemelt orosz Danyiil Medvegyev legyőzte a harmadikként rangsorolt német Alexander Zverevet a férfi teniszezők szezonzáró viadalán, a Torinóban zajló ATP-világbajnokság Piros csoportjában – írja az MTI.

 

A keddi háromjátszmás, 2 óra 39 perces mérkőzésen a győztes 14, a vesztes 18 ászt szervált. Medvegyev öt vereség mellett hatodszor – sorozatban ötödször – nyert Zverev ellen. Az elődöntőbe jutása – második sikeres meccse után – akkor válik biztossá, ha az esti mérkőzésen a lengyel Hubert Hurkacz legyőzi az olasz Jannik Sinnert. Ebben a csoportban eredetileg nem Sinner, hanem Matteo Berrettini indult (vereséggel kezdett, feladta a Zverev elleni meccset), ő azonban sérülés miatt visszalépett a versenytől. Az ATP-világranglista 11. helyén álló 20 éves honfitársa az ő helyére „ugrott be”.

A Zöld csoportban a világelső szerb Novak Djokovics, valamint az orosz Andrej Rubljov, a görög Sztefanosz Cicipasz és a norvég Casper Ruud szerepel. Mindkét négyesből az első két helyezett jut be az elődöntőbe.

ATP-VILÁGBAJNOKSÁG (TORINO)
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
PIROS CSOPORT

Medvegyev (orosz)–A. Zverev (német) 6:3, 6:7 (3–7), 7:6 (8–6)
KÉSŐBB
21.00: Sinner (olasz)–Hurkacz (lengyel) (Tv: Eurosport2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik