ATP-vb: Medvegyev és Zverev nyert, Berrettini megsérült

MTI/M. D.MTI/M. D.
Vágólapra másolva!
2021.11.14. 22:51
null
Medvegyev szetthátrányból nyert a nyitó meccsen (Fotó: AFP)
A címvédő Danyiil Medvegyev szetthátrányból felállva 6:7, 6:3, 6:4-re legyőzte a lengyel Hubert Hurkaczot a torinói ATP-világbajnokság nyitó mérkőzésén. Az esti programban a hazai közönség előtt pályára lépő Matteo Berrettini a második játszma elején feladta a német Alexander Zverev elleni meccsét.

A piros csoport délutáni összecsapásán Danyiil Medvegyev szetthátrányból kerekedett a hetedikként kiemelt lengyel Hubert Hurkacz fölé. Utóbbi rövidítésben bizonyult jobbnak az első játszmában (5–7), de a második és a harmadik szett elején az első adogatójátékát rögtön elbukta, Medvegyev pedig a folytatásban 2:0-ról nem engedte ki kezéből az irányítást.

A találkozó 2 óra 1 percig tartott.

ÖSSZEFOGLALÓ


Forrás: Eurosport

A két játékos harmadszor mérkőzött meg egymással, első összecsapásukra idén Wimbledonban került sor, ahol füvön a 24 éves Hurkacz nyert, kemény pályán azonban a 25 esztendős Medvegyev volt jobb.

Az orosz teniszező a 2019-es világbajnokságon mind a három mérkőzését elveszítette, azóta viszont sorozatban a hatodik meccsét nyerte meg az ATP-vb-ken.

Medvegyev után a harmadik helyen kiemelt Alexander Zverev is győzelemmel kezdett. A csoport esti mérkőzésén a német fiú a hatodikként rangsorolt olasz Matteo Berrettinivel találkozott, aki a rövidítésben elbukott első játszma után a második szett elején hasi fájdalmak miatt feladta a küzdelmet.

Könnyen elképzelhető, hogy Berrettini nem is tudja folytatni a szereplését a világbajnokságon, ebben az esetben honfitársa, Jannik Sinner ugrana be a helyére.


A zöld csoportba a világelső szerb Novak Djokovics, a görög Sztefanosz Cicipasz, az orosz Andrej Rubljov és a norvég Casper Ruud került. A másik négyes küzdelmei hétfőn kezdődnek.

ATP-VILÁGBAJNOKSÁG (TORINÓ)
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
PIROS CSOPORT
Medvegyev (orosz)–Hurkacz (lengyel) 6:7 (5–7), 6:3, 6:4
A. Zverev (német)–Berrettini (olasz) 7:6 (9–7), 1:0-nál Berrettini feladta

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik