ATP-vb: itt az újabb szenzáció! Nadal kikapott Medvegyevtől

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.11.22. 00:01
Teniszben, az ATP-világbajnokság elődöntőjének második meccsén is meglepetés született! A spanyol Rafael Nadal három szettben kikapott az orosz Danyiil Medvegyevtől.



Medvegyev örülhet – legyőzte Nadalt a vb elődöntőjében (Fotó: AFP)
Medvegyev örülhet – legyőzte Nadalt a vb elődöntőjében (Fotó: AFP)

 

Az ATP-világbajnokság szombati első elődöntőjében az osztrák Dominic Thiem hatalmas csatában, a harmadik szettben, rövidítésben győzte le az 1. helyen kiemelt szerb Novak Djokovicsot. Ezzel már eldőlt, hogy idén új világbajnokot avatnak, mert a még versenyben maradtak korábban még nem győztek.

A másik elődöntőben, a 2. helyen rangsorolt spanyol Rafael Nadal és az orosz Danyiil Medvegyev mérkőzésén az első szettben Nadal 4:3-as vezetésig egyik játékos sem veszítette el a saját adogatójátékát. Igaz, a spanyolnak három bréklabdát is hárítania kellett. Ezután viszont Medvegyev elbukta a szerváját – Nadal az első bréklehetőségét kihasználta és 6:3-mal be is húzta a játszmát.

A második játszma elején Medvegyev jutott két bréklabdához, rögtön az elsővel élt is, így 2:0-ra vezetett. Nadalnak az orosz 4:2-es vezetésénél megvolt az esélye, hogy visszavegye az elveszített adogatójátékost. Az első lehetőséget még hárította Medvegyev, a másodikat azonban már nem tudta. Nadal pedig 4:4-nél egyenlített, majd ismét brékelt és 5:4-nél már a meccsért adogathatott, ám ekkor ő veszítette el az adogatását, méghozzá semmire. Medvegyev 6:5-ös vezetésénél Nadal még sikerrel szervált a játszmában maradásért, ám a rövidítésben hibázott, így jöhetett a döntő szett.

A harmadik játszma pedig Medvegyev-bréklabdával indult, ezt azonban Nadal hárította, után viszont az orosz a saját szervájánál pontot sem engedélyezett a spanyolnak. Nadalnak több ki nem kényszerített hibája volt a meccs ezen szakaszára, mint nyerő ütése. Ez nagyban hozzájárult ahhoz, hogy sokkal szorosabban alakult a mérkőzés, mint ahogy az az első játszma alapján ígérkezett. A döntő szettben úgy jutottak el 3:3-ig, hogy az említett, korai bréklabdán kívül több egyik játékos előtt sem adódott.

Aztán, amikor 3:3-nál egy hosszú játék végén megvolt az újabb bréklehetősége Medvegyevnek, akkor kockáztatott, felment a hálóhoz és le tudta csapni a labdát, amivel 4:3-as előnyt szerzett, majd Nadal rontásait kihasználva viszonylag könnyedén hozta a saját adogatását. Sőt, 5:3-nál a spanyol adogatásánál meccslabdához is jutott, amit ki is használt! Nadal idén először kapott ki úgy, hogy az első játszmát megnyerte, Medvegyev tavaly győzelem nélkül zárta a londoni vb-t, vasárnap viszont döntőt játszhat Dominic Thiem ellen.

TENISZ, ATP-VILÁGBAJNOKSÁG (LONDON)
ELŐDÖNTŐ
Danyiil Medvegyev (orosz, 4.)–Rafael Nadal (spanyol, 2.) 3:6, 7:6, 6:3
KORÁBBAN
Dominic Thiem (osztrák, 3.)–Novak Djokovics (szerb, 1.) 7:5, 6:7 (10–12), 7:6 (7–5)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik