ATP-vb: Federer legyőzte Djokovicsot és elődöntőbe jutott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.11.14. 22:31
null
Roger Federer készülhet a londoni elődöntőre (Fotó: AFP)
Roger Federer két szettben legyőzte Novak Djokovicsot a Londonban zajló ATP-világbajnokságon, ezzel bejutott a torna elődöntőjébe.

 

A két világklasszis 49. alkalommal csapott össze egymással, az örökmérleg pedig a szerbnek kedvezett a találkozó előtt: Djokovics 26-szor, Federer 22-szer tudott eddig nyerni.

A világranglista-3. Federer hamar elvette ellenfele adogatását az első szettben, s ez döntőnek bizonyult, 6:4-re húzta be a játszmát.

A könyökével bajlódó Djokovics a második szettben sem talált ellenszert a 38 éves Federer ellen, így végül 4:6, 3:6-ra kapott ki.

A svájci elképesztő statisztikai mutatója, hogy a legutóbbi 17 alkalomból 16-szor jutott be az ATP-vb elődöntőjébe.

Federer sikerével az is eldőlt, hogy Rafael Nadal marad a világelső legalább az év végéig. Djokovics pedig marad holtversenyben Boris Beckerrel, ami a tornán megnyert meccseket illeti: mindkettőjüknek 36-36 győzelme van. A listát vezető Federer immár 59 győzelemmel toronymagasan vezet.

Már csak egy hely kiadó az elődöntőben, ebből a csoportból Dominic Thiem, a másikból egyelőre Sztefanosz Cicipasz biztosította a helyét a legjobb négy között. Pénteken Alexander Zverev Danyiil Medvegyevvel, Rafael Nadal pedig Cicipasszal találkozik.

ATP-VILÁGBAJNOKSÁG, LONDON
3. FORDULÓ
Roger Federer (svájci, 3.)–Novak Djokovics (szerb, 2.) 6:4, 6:3

KORÁBBAN
Matteo Berrettini (olasz, 8.)–Dominic Thiem (osztrák, 5.) 7:6 (7–3), 6:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik