ATP-vb: Dimitrov is fordított, készülhet a döntőre

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.18. 23:14
A bolgár Grigor Dimitrov szetthátrányból fordítva 4:6, 6:0, 6:3-ra legyőzte az amerikai Jack Sockot a londoni ATP-teniszvilágbajnokság elődöntőjében, így készülhet a belga David Goffin elleni fináléra, melyet vasárnap 19 órától rendeznek meg.

Dimitrov esélyeshez méltóan kezdte az elődöntőt: hozta az első két adogatását, közte pedig elvette Sockét, így azonnal 3:0-s előnybe került. A negyedik játszmában bréklabdája is volt a 4:0-hoz a bolgárnak, ezt azonban nem sikerült beütnie, majd a következő három adogatásából kettőt elveszített, így az amerikai 6:4-re megnyerte az első szettet.

A második játszmára nagyon összekapta magát Dimitrov. Mindössze 22 perc alatt 6:0-ra nyert, háromból három bréklabdát értékesítve, esélyt sem hagyva Socknak.

A döntő szett első hét játékában fej fej mellett haladtak, mindketten hozták a saját adogatásaikat (egyedül az első játékban volt az amerikainak egy bréklabdája). 4:3-as Dimitrov-vezetésnél azonban Sock megremegett, a bolgár a második bréklabdáját értékesítette.

Így 5:3-nál Dimitrovnak a saját szerváját kellett hoznia a döntőért, ez pedig ha nem is könnyen (Sock három meccslabdát hárított, sőt két bréklabdája is volt), de sikerült neki, így készülhet a Roger Federert búcsúztató David Goffin elleni fináléra.

A döntőt november 19-én vasárnap, 19 órától rendezik meg.

Arról, hogy David Goffin hogyan győzte le Roger Federert szetthátrányból fordítva, ide kattintva olvashat!

BARCLAYS ATP WORLD TOUR FINALS, LONDON (8 000 000 dollár, kemény pálya)
ELŐDÖNTŐ
Grigor Dimitrov (bolgár, 6.)–Jack Sock (amerikai, 8.) 4:6, 6:0, 6:3
Korábban
David Goffin (belga, 7.)–Roger Federer (svájci, 2.) 2:6, 6:3, 6:4

A DÖNTŐBEN
Vasárnap

19.00: Goffin (belga, 7.)–Dimitrov (bolgár, 6.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik