ATP-kupa: erős csoportba kerültek a címvédő szerbek

MTI/H. D.MTI/H. D.
Vágólapra másolva!
2021.01.22. 10:59
null
Erős csoportba kerültek a címvédő szerbek az ATP-kupán (Fotó: AFP)
A világelső Novak Djokovics vezette, címvédő szerbek a németekkel és a kanadaiakkal kerültek egy csoportba a február eleji, melbourne-i ATP-kupa férfi teniszcsapatverseny pénteki sorsolásán – írja az MTI.

 

A viadalt a tavalyi debütálásakor több ausztrál városban bonyolították le, a koronavírus-járvány miatt azonban ezúttal csak Melbourne lesz a helyszín, és a 24-es mezőnyt is megkurtították 12-esre a február 1. és 5. között sorra kerülő tornára.

Az országba érkezésükkor 14 napos szigorú karanténra kötelezett játékosok itt szerepelhetnek majd tétmérkőzésen, és felkészülhetnek a február 8-án kezdődő Australian Openre.

Djokovics és Szerbia tavaly a Rafael Nadal vezette spanyolokat verte meg a sydneyi döntőben, az idén pedig már a csoportszakasz során kemény párharcok várnak rá. Az A jelű hármasban az Alexander Zverev fémjelezte németek, valamint a Denis Shapovalov és Milos Raonic vezette kanadaiak is kemény ellenfélnek ígérkeznek.

A négy csoportból az első helyezettek jutnak az elődöntőbe.

A spanyolok a B-csoportban szerepelnek a görögökkel és a Nick Kyrgios nélkül felálló, házigazda ausztrálokkal, míg az osztrákok – Dominic Thiemmel – az olaszokkal és a franciakkal csapnak össze a C jelű trióban. A D-csoport favoritja Oroszország, a másik két résztvevő Argentína és Japán.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik