ATP-kupa: Ausztrália és Oroszország a négy között

Vágólapra másolva!
2020.01.09. 13:35
A házigazda ausztrál válogatott és Oroszország már bejutott az elődöntőbe a tenisz ATP-kupán.

Az ausztrál–brit negyeddöntő egyéni meccsein Nick Kyrgios magabiztosan verte meg Cameron Norrie-t, majd a britek kiegyenlítettek azzal, hogy Dan Evans nagy csatában legyőzte Alex De Minaurt. A sorsdöntő páros mérkőzés hallatlan izgalmakat hozott, az összeszokottnak nem mondható Kyrgios, De Minaur duó ugyanis a harmadik szettet helyettesítő döntő rövidítésben – négy meccslabdát hárítva – 18–16-ra gyűrte le a párosspecialista Jamie Murrayt és Joe Salisburyt.ausztrál–brit negyeddöntő egyéni meccsein Nick Kyrgios magabiztosan verte meg Cameron Norrie-t, majd a britek kiegyenlítettek azzal, hogy Dan Evans nagy csatában legyőzte Alex De Minaurt. A sorsdöntő páros mérkőzés hallatlan izgalmakat hozott, az összeszokottnak nem mondható Kyrgios, De Minaur duó ugyanis a harmadik szettet helyettesítő döntő rövidítésben – négy meccslabdát hárítva – 18–16-ra gyűrte le a párosspecialista Jamie Murrayt és Joe Salisburyt.

A sydneyi orosz–argentin párharc nyitányán Karen Hacsanov két szettben verte meg Guido Pellát, majd a világranglistán 5. Danyiil Medvegyev 2 óra 22 perces csatában győzte le Diego Schwarztmant (13.). Mivel Marat Szafin kapitány együttese ezzel behozhatatlan előnyre tett szert, a párharcot lezáró páros meccsnek már nem maradt tétje.

Az ausztrálok a szombati elődöntőben a spanyol vagy a belga csapattal találkoznak, az oroszok ellenfele a szerb vagy a kanadai válogatott lesz. A másik két negyeddöntőt pénteken játsszák.

Az először sorra kerülő ATP-kupán tíz napon át 24 csapat csap össze három városban, a viadal összdíjazása 15 millió dollár. A hat kvartettből az elsők és a két legjobb második jutott tovább a sydneyi negyeddöntőbe. Az elődöntőket szombaton, a finálét vasárnap bonyolítják le ugyancsak a Ken Rosewall Arénában.

ATP-KUPA, AUSZTRÁLIA
NEGYEDDÖNTŐ
Ausztrália–Nagy-Britannia 2:1

Nick Kyrgios–Cameron Norrie 6:2, 6:2
Alex De Minaur–Dan Evans 6:7 (4-7), 6:4, 6:7 (2-7)
Kyrgios, De Minaur–Jamie Murray, Joe Salisbury 3:6, 6:3, 18–16 – döntő rövidítés

Oroszország–Argentína 3:0
Karen Hacsanov–Guido Pella 6:2, 7:6 (7-4)
Danyiil Medvegyev–Diego Schwarztman 6:4, 4:6, 6:3
Hacsanov, Kravcsuk–M. González, Molteni 7:6 (7-5). 6:4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik