Andy Murray megvédte a címét Brisbane-ben

Vágólapra másolva!
2013.01.06. 15:32
null
A tornán első kiemeltként pályára lépő brit a döntőben a bolgár Grigor Dimitrovot múlta felül (Fotó: Reuters)
Az első helyen kiemelt Andy Murray sikerével zárult az ausztráliai Brisbane-ben rendezett kemény pályás férfi teniszviadal. A világranglista harmadik helyén álló brit a fináléban a pályafutása első ATP-torna-döntőjét játszó bolgár Grigor Dimitrovot múlta felül két játszmában.

 

Ezzel Murray megvédte a címét, hiszen 2012-ben is az ő győzelmét hozta a brisbane-i verseny.

Rákot diagnosztizáltak Ross Hutchinsnál, a britek Davis-kupa-specialista teniszezőjénél. A 27 éves játékos – aki Andy Murray egyik legjobb barátja – Hodgkin-limfómával bajlódik. Andy Murray Hutchinsnak ajánlotta a brisbane-i tornagyőzelmét. Bővebben itt olvashat a hírről!

ATP 250-ES TORNA, BRISBANE (436 630 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA)
DÖNTŐ
Murray (brit, 1.)–Dimitrov (bolgár) 7:6, 6:4

 

A szerb Janko Tipszarevics három játszmában legyőzte a spanyol Roberto Bautista-Agutot a chennai verseny vasárnapi döntőjében. A második helyen rangsorolt Tipszarevics sorozatban negyedszer volt egyéniben a legjobb négy között ezen a viadalon, és bár a döntőig már tavaly is eljutott, diadalmaskodnia most sikerült először. Kuala Lumpur (2011), Moszkva (2011) és Stuttgart (2012) után a mostani a szerb teniszező negyedik diadala ATP-versenyen.

ATP 250-ES TORNA, CHENNAI (385 150 dollár, kemény pálya)
DÖNTŐ
Tipszarevics (szerb, 2.)–Bautista-Agut (spanyol) 3:6, 6:1, 6:3

 

Marosi Katalin – oldalán a horvát Darija Jurakkal – nagy csatában kiharcolt győzelemmel kezdett a 681 ezer dollár összdíjazású, kemény pályás sydneyi torna (Apia International Sydney) női párosküzdelmeinek főtábláján. Marosiék az első szettet 6:2-re elvesztették a szabadkártyával induló Abbie Myers, Storm Sanders ausztrál kettős ellen, a második játszmát viszont megnyerték (6:4), így végül szuper tie-break döntött – a magyar, horvát duó javára (10:4).

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik