Téli olimpia: Suter rontotta el az olasz örömünnepet lesiklásban

KARÁDI ZOLTÁNKARÁDI ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2022.02.15. 05:54
null
Corinne Suter az első olimpiai bajnoki címét szerezte meg (Fotó: AFP)
A női lesiklást rendezték meg kedden a pekingi téli olimpián. A győzelmet a svájci Corinne Suter szerezte meg két olasz, Sofia Goggia és Nadia Delago előtt.

 

Elsőként az olasz Elena Curtoni teljesítette a pályát és sokáig ő is maradt az élen, végül két honfitársa, előbb Nadia Delago, majd a sérülése után most visszatérő SofiaGoggia tudta megelőzni. Ekkor három olasz állt a dobogón, és már kezdte kezdetét venni az olasz örömünnep, amikor 15-össel következett a világbajnoki címvédő Suter, aki azért lehűtötte a délieket, s ha nem is sokkal, de 16 századmásodperccel átvette a vezetést. Nem sokkal később még a német Kira Weidle furakodott be az olaszok közé, a negyedik helyre, de ezt követően már nem változott az élcsoport.

Volt viszont néhány visszafogottabb teljesítmény is: a hódeszkában már Pekingben is aranyérmes, négy évvel korábban mindkét sportágban győztes cseh Ester Ledecká a táv feléig remek részidőket produkált, de aztán nagyot hibázott, és annak is örülnie kellett, hogy egyáltalán célba ért. Az amerikai Mikaela Shiffrin a két technikai számban történt kiesése után most inkább a kombináció jegyében tartott egy versenyszerű „edzést”, a szuper-G-ben aranyérmes svájci Lara Gut-Behrami viszont mindent beleadva is csak a 16. lett, éppencsak megelőzve Shiffrint. A 27-es rajtszámmal induló francia Camille Cerutti kicsit átrendezte a pályát, ami miatt egy időre megállították a versenyt, de aztán be tudták fejezni.

TÉLI OLIMPIA, PEKING 2022
ALPESI SÍ, NŐI LESIKLÁS
1. Corinne Suter (Svájc) 1:31.87 perc
2. Sofia Goggia (Olaszország) +0.16 mp hátrány
3. Nadia Delago (Olaszország +0.57
4. Kira Weidle (Németország) +0.71
5. Elena Curtoni (Olaszország) +1.00
6. Joana Hählen (Svájc) +1.29

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik