Téli olimpia: Shiffrin újabb drámája, Gisin a bajnok kombinációban

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2022.02.17. 07:46
null
Gisin már kétszeres olimpiai bajnok! (Fotó: AFP)
Michelle Gisin győzelmével ért véget a nők kombinációs versenye alpesi síben a pekingi téli olimpián. A svájci több mint egy másodpercet vert honfitársára, Wendy Holdenerre. A nagy esélyes Mikaela Shiffrin megint kiesett.

A műlesiklásban a lesiklás eredményének sorrendében indították a versenyzőket. Az eredeti 26 fős mezőnyből ketten kiestek az első futamban, így 24-es maradtak a szlalomra.

Mikaela Shiffrin drámája tovább folytatódott. Nagy esélyesként várhatta ezt a számot, de hasonlóan a műlesikláshoz és az óriás-műlesikláshoz ezúttal is csak 11 másodpercet töltött a pályán. Nem tudott befordulni időben az egyik kapunál, és utána már nem folytathatta tovább. Az amerikai edzője tűzte a kapukat, de ez sem segített.

Shiffrin kiesése

Shiffrin nem ilyen mesterhármasról álmodott (Fotó: AFP)
Shiffrin nem ilyen mesterhármasról álmodott (Fotó: AFP)

Így teljesen nyílt versenyt vívtak a többiek. A pálya többeket megtréfált, kilencen is kiestek a második körben. Végül Michelle Gisin bizonyult a leggyorsabbnak, a címvédő nagyon magabiztos menettel, összesítésben több mint egy másodperccel előzte meg honfitársát, Wendy Holdenert.

Így nyert Gisin

Gisinnek ez volt a második érme Pekingben, szuper-G-ben nyert még korábban egy bronzot. Igazi kombinációs specialistának számít, pályafutása legjobb eredményeit ebben a szakágban ért el. A már említett két olimpia aranya mellett van egy-egy ezüstje és bronza is.

TÉLI OLIMPIA, PEKING 2022
KOMBINÁCIÓ, NŐK
Lesiklás + műlesiklás

1. Michelle Gisin (Svájc) 2:25.67
2. Wendy Holdener (Svájc) +1.05
3. Federica Brignone (Olaszország) +1.85
4. Ester Ledecká (Csehország) +2.65
5. Katharina Huber (Ausztria) +3.13
6. Christine Scheyer (Ausztria) +3.58

A Nemzeti Sportot tudósítja a helyszínről: Kohán Gergely, Kovács Erika (szöveg), Árvai Károly (fotó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik