Téli olimpia: 4. lett a magyar női váltó Pjongcsangban!

RÁCZ PÉTER/MTIRÁCZ PÉTER/MTI
Vágólapra másolva!
2018.02.20. 12:34
null
Óriási eredmény a negyedik hely! (Fotó: AFP)
Az 2. helyen végzett a magyar női rövid pályás gyorskorcsolyaváltó a pjongcsangi téli olimpia B-döntőjében, ezzel a hatodik pozíciót szerezte meg elsőre. Ám az A-döntőben két csapatot is kizártak, így a magyar váltó a negyedik helyre lépett előre, és három olimpiai pontot szerzett!

 

A magyar váltót Jászapáti Petra, Keszler Andrea, Kónya Zsófia és Bácskai Sára Luca képviselte a B-döntőben.

A hollandokkal együtt a magyar váltó elhúzott a többiektől. Ellenük nem volt esélye a mieinknek, de a második helyet nem fenyegette veszély. Szorosan a hollandok mögött értünk célba, ami azért nagy szó, mert a németalföldiek világcsúcsot repesztettek… A magyar váltó is a régi világcsúcson belül száguldott!

A pontos helyezés az A-döntő függvénye volt. Mivel az ottani versenyben két váltót is kizártak szabálytalanság miatt, a Jászapáti Petra, Keszler Andrea, Kónya Zsófia, Bácskai Sára Luca négyes a negyedik helyre lépett előre! Időeredményük, a 4:03.603 országos csúcs!

„Nem azért nem örültünk, mert elégedetlenek voltunk, hanem mert rettenetesen elfáradtunk. Örültünk, hogy lihegünk" – mondta nevetve a magyar staféta 19 éves befejező embere, Jászapáti Petra az MTI-nek.

A harmadik olimpiáján szereplő Keszler kifejtette, nincs bennük csalódottság, hogy megnyert B-döntő esetén meglett volna a bronzérem, mivel minden más versenyen hatodikként zártak volna, így inkább csak örülnek a két hely előrelépésnek

„Annyira gyors volt a tempó, hogy nem mertem megnézni a köridőket a kivetítőn. Nem sajnálom a bronzot a hollandoktól, úgy mentek világcsúcsot, hogy az elejétől a végéig vezettek, ami elképesztő. Ott a helyük” – fogalmazott Keszler, aki hozzátette, három másodpercet javítottak az országos csúcson.

A tatabányai sportoló az ünneplésről annyit mondott, hogy mennek vacsorázni a McDonald'sba, mert most megérdemlik. De neki még versenye van, illetve a többiek is ugyanúgy edzenek tovább, mivel közeleg a junior és a felnőtt világbajnokság is, így legfeljebb a csütörtöki versenynapot követően lesz valamiféle ünneplés.

„Az elején nagyon izgultam, kicsit le is maradtunk nálam, de aztán felvettem a ritmust” – nyilatkozott pjongcsangi olimpián most debütáló Kónya Zsófia, aki Keszlerhez és az ezúttal tartalék Heidumhoz hasonlóan tagja volt a Szocsiban hatodik együttesnek is. A világcsúcsról azt mondta: „Felnéztem és nem akartam elhinni a 4:03-at.”

A januári Európa-bajnokságon 1500 méteren bronzérmes Bácskai szintén azt emelte ki, hogy elején még voltak gondjai, mert nincsenek hozzászokva ilyen sebességhez, ezért nagyon fura érzése volt. Ő a világcsúcsról úgy vélekedett, hogy elsőre azt hitte, legfeljebb néhány századdal vagy tizeddel döntötték meg a hollandok, 4:03-as időre nem számított, alig akart hinni a szemének.

A bravúros szerepléssel újabb három olimpiai pontot szereztünk Jászapáti Petra 1500-on szerzett 6. helye (1 pont) és Liu Shaolin Sándor szintén 1500-as 5. helye (2 pont) után.

A női váltó futamát ide kattintva nézheti meg!

TÉLI OLIMPIA, PJONGCSANG
RÖVID PÁLYÁS GYORSKORCSOLYA, NŐI VÁLTÓ (3000 méter)
1. Dél-Korea (Sim Szuk Hi, Csoj Min Dzsung, Kim Je Dzsin, Kim A Lang) 4:07.361 (A-döntő)

2. Olaszország 4:15.901 (A-döntő)
3. Hollandia 4:03.471 – világcsúcs (B-döntő)
4. Magyarország (Jászapáti Petra, Keszler Andrea, Kónya Zsófia, Bácskai Sára Luca) 4:03.603 – országos csúcs (B-döntő)
5. Orosz csapat 4:08.838 (B-döntő)
6. Japán 4:12.664 (B-döntő)
Kínát (A-döntő) és Kanadát (A-döntő) kizárták.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik