Téli olimpia: Magyar Márk hétfőn hazajöhet Pekingből

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2022.02.20. 11:33
null
Magyar Márkék ugyan nem mutathatták be a gyakorlatukat, legalább terv szerint utazhatnak haza Pekingből (Fotó: Hunskate Media, archív)
Megvan a hazautazáshoz szükséges negatív Covid-tesztje, így a magyar csapat többi tagjával indulhat útnak Pekingből Magyar Márk, akinél a megérkezést követően mutattak ki koronavírus-fertőzést, ezért párjával, Chtchetinina Iouliával nem is vehetett részt a versenyeken.

„Illetve innentől kezdve már csak arra, hogy minél hamarabb hazajussak és a családommal lehessek” mondta a Nemzeti Sportnak pénteken Magyar Márk arra a kérdésre, mire vágyna a leginkább, miután eldőlt, pozitív koronavírustesztje miatt nem vehet részt a műkorcsolyázók párosversenyén. Információink szerint legalább ez a csekély vigasz megadatik a 31 éves sportolónak, akinek vasárnap meglett az a negatív tesztje, amivel kiengedik az olimpiai „karanténhotelből”, így pedig az eredeti terveknek megfelelően hétfőn, a magyar küldöttség többi, még kint tartózkodó tagjával együtt utazhat haza.

Mint beszámoltunk róla, hiába szerzett 60 év után ismét olimpiai kvótát magyar műkorcsolyapáros, még a kezdés előtt szertefoszlottak az álmok: Chtchetinina Ioulia és Magyar Márk nem vehetett részt a versenyeken.

Magyar a történteket követően arról beszélt, nem tudja elképzelni, hogy négy év múlva legyen esélye egy újabb olimpiai részvételre, a Magyar Távirati Irodának úgy fogalmazott, „egy élet munkája veszett kárba” azzal, hogy a kiérkezést követő első, még a reptéren adott mintája pozitív lett.

Az információt a magyar szakszövetség (MKOSZ) is megerősítette.

A Nemzeti Sportot tudósítja a helyszínről: Kohán Gergely, Kovács Erika (szöveg), Árvai Károly (fotó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik