Téli olimpia: ennyit kapnak legsikeresebb versenyzőink

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.23. 11:53
null
A négyfős váltó tagjai 28 millió forintot kapnak teljesítményükért (Fotó: AFP)
A magyar férfi gyorskorcsolyaváltóval olimpiai aranyérmes Liu Shaolin Sándor kapja a legnagyobb jutalmat, 50 millió forintot a pjongcsangi szerepléséért.

Vékássy Bálint, a MOB főtitkára az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta, a téli olimpia jutalmazása megegyezik a nyáriéval – az aranyérem 35, az ezüstérem 25, a bronzérem 20 millió forintot „ér” az egyéniben versenyző sportolók számára.

A műsorból az is kiderült, a negyedik hely esetén 15, ötödik esetén 10, a hatodikért 8, a hetedikért 4, a nyolcadikért 2 millió forintos jutalom jár olimpikonjainknak. A négyfős csapatok a prémium nyolcvan százalékát kapják meg – az olimpiai bajnoki címet nyerő férfi rövid pályás gyorskorcsolyaváltó tagjai (Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Knoch Viktor, Burján Csaba) így fejenként 28 millió forintos bónuszban részesülnek.

Liu Shaolin Sándor továbbá 500 méteren és 1500 méteren egyaránt 5., míg 1000 méteren 8. lett, ezekért 22 millió forint jár neki, így tehát a téli olimpián nyújtott teljesítményéért összesen 50 millió forintban részesül.

A negyedik helyen záró női váltó tagjai (Bácskai Sára Luca, Jászapáti Petra, Kónya Zsófia, Keszler Andrea) fejenként 12 millió forintot kapnak – Jászapátinak van még egy hatodik helye 1500 méterről, amiért további 8 millió jár, összesen így 20 millió forintos bónusznak örülhet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik