Téli olimpia: először nyertek a németek, Kanadát kiejtve döntősök!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.23. 15:36
null
Szenzációs gólokat ütöttek a németek (Fotó: AFP)
A pjongcsangi téli olimpia egyik legnagyobb meglepetéseként a német jégkorong-válogatott 4–3-ra legyőzte Kanadát a férfiak tornáján, és ezzel bejutott a döntőbe.



A németek szerezték meg a vezetést, méghozzá kettős emberelőnyből Brooks Macek révén. Nem volt túl békés a meccs, az első gólig hat kétperces kiállítást ítéltek meg a játékvezetők.

Macek gólja




A második harmad elején a németek tovább fokozták a meglepetést: Matthias Plachta is betalált Patrick Hager egészen fantasztikus passza után.





Még a mérkőzés feléhez sem érkeztünk el, és már kiütésszagúvá vált a történet: Frank Mauer megszerezte a harmadik, szépségdíjas német gólt is.




Mi történik itt?

A kanadaiak kaptak egy fórt, és ezt kihasználva szépítettek (Gilbert Brule):




Csakhogy gyorsan jött a németek negyedik gólja, Patrick Hager remekül tette bele az ütőjét egy távoli lövésbe, és a korong védhetetlenül vágódott a kapuba.




Brulé nem bírta ezt el, és nagyon durván letarolta az egyik németet. Emiatt Brulé 25 perces büntetést kapott, Kanada pedig öt percre emberhátrányba került.




A harmadik harmad elején Kanada ismét szépített, a gólszerző Mat Robinson volt.



Tíz perccel a vége előtt Derek Roy is eredményes volt, így a kanadaiak feljöttek egy gólra. A hajrában két és fél perccel a vége előtt a kapust is lehozták, de egyenlíteni már nem tudtak, így Németország 4–3-ra győzött.

 



 

Két vereség, két hosszabbításos győzelem és egy szétlövéses siker után most először nyertek a németek a rendes játékidőben Pjongcsangban. És éppen Kanada ellen…

Így számoltak vissza a német riporterek:




 

Az oroszok simán legyőzték a cseheket (Fotó: AFP)
Az oroszok simán legyőzték a cseheket (Fotó: AFP)



A másik mérkőzésen az Orosz csapat 3–0-ra megverte Csehországot.

Az első gólra a második harmadig kellett várni, Nyikita Guszev szépen lőtt a kapuba éles szögből a mérkőzés 28. percében. A bírók némi videózás után adták meg a találatot, mert elsőre nem volt egyértelmű, hogy a kapus előtt lévő orosz játékos, Kirill Kaprizov akadályozta-e Pavel Francouzt a védésben. Végül megadták a gólt.

 


 

Egyetlen perccel később jött a második orosz gól Vlagyiszlav Gavrikov révén, és ez már teljesen egyértelmű volt.

 



 

Az oroszok masszívan tartották az előnyt, ezért a harmadik harmad végén a csehek kockáztattak és lehozták a kapust. Nem jött be, Ilja Kovalcsuk betalált az üres kapuba, így az oroszok 3–0-ra győztek.

 


 

TÉLI OLIMPIA, PJONGCSANG
JÉGKORONG, FÉRFI TORNA
Elődöntő

Kanada–Németország 3–4 (0–1, 1–3, 2–0)
Csehország–Orosz csapat 0–3 (0–0, 0–2, 0–1)
Döntő:
Vasárnap, 5.10: Orosz csapat–Németország
A 3. helyért:
Szombat, 13.10: Csehország–Kanada
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik