Síugrás: „Jó látni, hogy magához tért” – Tande jó kezekben

Vágólapra másolva!
2021.03.29. 19:20
null
Daniel-Andre Tande egy márciusi eleji versenyen (Fotó: AFP)
A családja szerint jó kezekben van a ljubljanai egyetemi kórházban Daniel-Andre Tande, aki a síugrók világkupa-sorozatának utolsó, planicai állomásán hatalmasat esett a csütörtöki versenyen – írja az MTI.

 

A norvég sportolót vasárnap ébresztették fel a mesterséges kómából, országa síszövetségének közlése szerint már önállóan lélegzik, és beszélhetett a szlovén fővárosba érkező családtagjaival.

„Nagyon jó volt látni, hogy Daniel ébren van, magához tért. Fájdalmasak és hosszúak voltak a várakozás napjai, de jó érzés tudni, hogy Daniel jó kezekben van” – áll a családja közleményében. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a 27 éves Tandét mikor szállíthatják haza Norvégiába, de már zajlanak az előkészületek.

A négyszeres világbajnok síugró az elrugaszkodás után elveszítette a kontrollt az ugrása felett, 78 méteres repülés után a földre zuhant, majd végigcsúszott az óriássánc lejtőjén. A csapatban olimpiai bajnok versenyzőnek eltörött a kulcscsontja és kis mértékben kilyukadt a tüdeje.

A norvégok edzője, Alexander Stöckl korábban úgy vélekedett, hogy Tande teljesen felépülhet, és ezt hétfőn is megerősítette.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik