Sílövő-vk: lehetnek nézők a finnországi idénynyitón

Vágólapra másolva!
2020.11.23. 16:47
null
Ezúttal nem maradnak üresen a lelátók (Fotó: AFP)
Akár 4500 néző is lehet a helyszínen a sílövők világkupa-idényének első, péntektől vasárnapig tartó versenyén a finnországi Kontiolahtiban – írja a Magyar Távirati Iroda.

Az MTI arról számolt be, a szervezők tájékoztatása alapján a szombati vk-futamra mintegy ezer, míg a vasárnapi viadalra közel 800 jegyet adtak már el. Hozzátették, nem valószínű, hogy elérik a megengedett nézőszámot, tekintve, hogy a közeli Oroszországból hagyományosan sok szurkoló látogat el a viadalra, de a koronavírus-járvány miatt meghozott korlátozások megnehezítették számukra a határátlépést.

A szervezők négy lelátóról gondoskodnak, hogy a kellő távolságot tudják biztosítani a nézőknek, akiknek azonban a szájat és az orrot eltakaró maszk vagy sál viselése nem kötelező, csupán ajánlott – tette hozzá a távirati iroda.

Kontiolahtiban körülbelül 10 ezer néző szokott megfordulni egy vk-versenyen – helyzete kontextusba a történéseket az MTI híre. Arról még nem született döntés, hogy a szezon második viadalán, amelyet egy héttel később ugyancsak Kontiolahtiban rendeznek, mennyi nézőt fogadhatnak majd.

A sílövőknek viszont a finnországi erőpróbát követően egészen biztosan hiányolniuk kell majd a helyszíni szurkolást, tekintve, hogy utána Ausztriában, Németországban és Olaszországban sem lehetnek nézők – tette hozzá a hírügynökségi beszámoló.

Arról december elején várható döntés, hogy a világbajnokságon – amelyet február 9-21. között rendeznek a szlovéniai Pokljukán – lehetnek-e majd szurkolók – zárta az MTI.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik