Rp. gyorskorcsolya: ötszázon is négy magyar jutott tovább a debreceni vk-n

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2021.11.18. 17:56
Akárcsak 1500 méteren, ötszázon is négy magyar élte túl a selejtezős etapot: a férfiaknál mind a három kiválóságunk továbblépett, míg a nőknél Kónya Zsófia várhatja a szombati negyeddöntőt.
Kónya Zsófia is továbbjutott (Fotó: Árvai Károly)
Kónya Zsófia is továbbjutott (Fotó: Árvai Károly)

 

Az ötszáz méteres küzdelmek során hamar elbúcsúztunk Somogyi Barbarától, Kónya Zsófia és Jászapáti Petra azonban sikerrel vette az első kanyart – sajnos a következő körben egyikőjük sem kapott jó sorsolást, lévén Kónya az ötös, Jászapáti a négyes pozícióból rajtolhatott.

Aztán előbbi élt az eséllyel, merthogy ketten összeakadtak előtte a futamában, így Kónya szépen bekorcsolyázott a továbbjutást érő második helyre. Jászapáti futamában hasonló eset nem történt, és vb-ezüstérmesünk nem tudott előrelépni a negyedik pozícióból, mindez azt jelenti, hogy a szombati negyeddöntőben csak egyetlen magyar női short trackes léphet jégre 500 méteren.

A férfiaknál ennél jóval szebb a kép, sőt, ott továbbra is hibátlan a mieink mérlege, hiszen akárcsak 1500 méteren, a legrövidebb távon is sikeresen zárta a csütörtöki selejtezős napot Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang és Krueger John-Henry (s tették ezt úgy, hogy mind a hárman megnyerték mindkét futamukat), azaz mindhárman ott lesznek a szombati negyeddöntőben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik