Rp. gyorskorcsolya: ötödik a magyar vegyes váltó az Eb-n

MTI/B. A.MTI/B. A.
Vágólapra másolva!
2023.01.15. 17:48
null
Ötödik lett a magyar vegyes váltó (Fotó: MTI/Illyés Tibor)
A magyar vegyes váltó az ötödik helyen végzett vasárnap a gdanski rövid pályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságon.

 

A Kónya Zsófia, Jászapáti Petra, Talabos Attila, Nógrádi Bence összeállítású négyes az elődöntőben eleinte a papírformának megfelelően a belgák mögött korcsolyázott. Ezt a pozíciót a staféta férfi tagjai is tartották, azonban Kónya visszaesett a negyedik helyre. Jászapátinak és Talabosnak nem sikerült javítania, de utolsó emberként Nógrádi a német riválisát még megelőzte, viszont a belgák és franciák mögötti harmadik hely csak a kisdöntőre volt elég.

A B-döntőben Jászapátit vélhetően a női váltó fináléjára pihentette a szakmai stáb, ezért helyette Bácskai Sára Luca kapott lehetőséget, míg Talabos Attilát Tiborcz Dániel váltotta. A magyar négyesnek ilyen összeállításban sem okozhatott gondot a német és a horvát staféta megelőzése, és – elsősorban erősebb férfi korcsolyázóinak köszönhetően – érvényesítette is a papírformát, így a kisdöntő megnyerésével ötödikként zárt.

A fináléban drámai körülmények között a holland kvartett diadalmaskodott, miután az olaszok befejező embere a célegyenesben az első helyen elesett.

EURÓPA-BAJNOKSÁG, GDANSK
2000 méteres vegyes váltó. Európa-bajnok: Hollandia (Itzhak de Laat, Suzanne Schulting, Jens van 'T Wout, Xandra Velzeboer) 2:43.870 perc,
2. Belgium (Tineke den Dulk, Hanne Desmet, Stijn Desmet, Ward Petre) 2:43.920, 3. Olaszország (Thomas Nadalini, Arianna Sighel, Pietro Sighel, Arianna Valcepina) 2:44.117, ...5. Magyarország (Kónya Zsófia, Jászapáti Petra, Bácskai Sára Luca, Talabos Attila, Nógrádi Bence, Tiborcz Dániel)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik