Rp. gyorskorcsolya: négy magyar folytathatja 1000 méteren

KOVÁCS ERIKAKOVÁCS ERIKA
Vágólapra másolva!
2021.11.19. 14:00
Akárcsak ötszázon és ezerötszázon, ezer méteren is négy magyar jutott a negyeddöntőbe a debreceni rövid pályás gyorskorcsolya-világkupaversenyen – a nemek aránya változott, hiszen ezúttal a három férfi- és egy női versenyző helyett két-két magyar lépett tovább.
Liu Shaoang ott lesz a vasárnapi fináléban 1000 méteren (Fotó: Árvai Károly)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Liu Shaoang ott lesz a vasárnapi fináléban 1000 méteren (Fotó: Árvai Károly) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!


Csütörtökön százszázalékos mérleggel zárták a magyar férfi short trackesek a selejtezős napot, hiszen 500 és 1500 méteren mind a három magyar, vagyis Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang és Krueger John-Henry is továbbjutott.

Aztán az 1000 méteres előfutamok során kiderült, pénteken biztosan nem lesz ilyen pazar a mutató, hiszen Krueger John-Henry nem jött jól ki a futamából, a kavarodásból, a folyamatos előzésekből, így ő vasárnap a helyosztókon léphet jégre, a délutáni döntős etapban nem.

Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor viszont újfent egyértelműsítette, a világ legjobbjai közé tartoznak – magabiztosan hozták mind a selejtezőt, mind az előfutamot, így ott lesznek a vasárnapi negyeddöntőben.

A hölgyeknél Kónya Zsófia teljesítménye előtt le a kalappal: a szegediek korisa remekelt pénteken, mindkét kanyart sikerrel vette ezer méteren – akárcsak Jászapáti Petra, merthogy a másik szegedi short trackes is beverekedte magát a negyeddöntőbe.

Sajnos Bácskai Sára Lucát már a selejtezőben kizárták (tisztának tűnt az előzése, ám a videózás után a főbíró másként döntött).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik