Rp. gyorskori: Még nagyon messze a vége – Liu Shaoang

Vágólapra másolva!
2021.02.22. 14:54
null
Liu Shaoang szerint még nagyon messze a vége (Fotó: Tumbász Hédi)
Knoch Viktor szerint megismételhetetlen élmény és emlék Magyarország első téli olimpiai aranyérme, melyet Liu Shaolin Sándorral, Liu Shaoanggal és Burján Csabával nyert napra pontosan három évvel ezelőtt a pjongcsangi játékokon a rövidpályás-gyorskorcsolya váltó tagjaként – írja az MTI.

 

Az M4 Sport 13 órás Sporthíradója az egész műsort a magyar korcsolyázás napjának szentelte, melyet minden évben a sporttörténelmi diadal évfordulóján, február 22-én tartanak.

A már visszavonult sportoló azt is felidézte, hogy a felejthetetlen győzelem után mindannyian sírni szerettek volna, de valahogy egyikük sem tudott elérzékenyülni.

Liu Shaoang arról beszélt, hogy ma sem látja másként, mint három évvel ezelőtt, amikor a sikert kezdetnek nevezte:

„Még nagyon messze a vége, motivációból pedig nincs hiány” – jelentette ki az FTC 22 éves rövidpályás-gyorskorcsolyázója, aki a rövidtávú terveket illetően kifejtette, hogy jobb formában érzi magát, mint a januári Európa-bajnokságon, így március első hétvégéjén, a dordrechti világbajnokságon már ismét megpróbál a csapattal együtt érmeket gyűjteni, akár a legfényesebbet is.

A magyar korcsolyázás napja alkalmából meghívott világbajnok és olimpiai ezüstérmes Sallay András elárulta, hogy korábbi jégtáncos párjával, Regőczy Krisztinával mai napig tartják a kapcsolatot, és duójuk összeállásának évfordulóját minden esztendőben megünneplik február 17-én. A 67 éves sportember felidézte, szerencséjük volt, hogy abban a korban kiengedték őket Nagy-Britanniába készülni, mert itthon nem állt rendelkezésre fedett jégpálya.

Magyarország egyetlen Európa-bajnok női műkorcsolyázója, Gór-Sebestyén Júlia arról beszélt, hogy sok tehetséges növendéket tanít a 2012-ben alapított klubjában, de hogy valaki igazán sikeres versenyző legyen, ahhoz sok apró dolognak kell összeállnia.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik