Bánhidi Ákos nem lazít a gyeplőn (Fotó: Tumbász Hédi)


„Aki ebben a nehéz helyzetben nem lazít, az lépéselőnybe kerülhet, ha elkezdődik végre a versenyszezon. Továbbra is ez a mottónk, ennek mentén készülünk, és persze mindannyiunk szeme előtt a legfontosabb verseny, a 2022-es pekingi olimpia lebeg – jelentette ki Bánhidi Ákos.  A felkészülésünk persze eltér a korábbiaktól, már csak azért is, mert időről időre akadnak hiányzóink: szeptemberben betört hozzánk a koronavírus, az akkori fertőzöttek már visszatértek közénk, de jelenleg is két versenyzőnk van karanténban. Szerencsére mentálisan erős a csapatunk, nemigen kell senkit sem pátyolgatni ebben a nehéz helyzetben, mindenki tudja, miért is dolgozunk.”

Persze versenyezni már jó lenne azért, s ezt más short track nagyhatalmak is így gondolják – a hollandok nemzetközi tesztversenyt és utána egy edzőtábort is szerveznek: az eredeti tervek szerint a viadal november közepén lett volna, ám annak időpontja a hónap végére tevődött át.

„Ha csak ez a két ország képviselteti magát a tesztversenyen, már az jó felmérő lehet számunkra” – utalt Bánhidi arra, hogy Hollandia és Magyarország is a világ legjobbjai közé tartozik.