Rp. gyorskorcsolya: elődöntőbe jutott a magyar vegyes váltó a debreceni vk-n

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2021.11.18. 18:21
Izgulnunk sem kellett: a magyar vegyes váltó csütörtökön magabiztos versenyzéssel jutott tovább a negyeddöntőből.
 Krueger John-Henry is tagja volt a továbbjutó csapatnak (Fotó: Árvai Károly)
Krueger John-Henry is tagja volt a továbbjutó csapatnak (Fotó: Árvai Károly)

 

Bár a szerdai sajtótájékoztatón a Liu testvérek még úgy nyilatkoztak, minden bizonnyal jégre lépnek a vegyes váltó negyeddöntőjében, a válogatott edzői „csavartak” egyet az előzetes elképzeléseken, és a Jászapáti Petra, Kónya Zsófia, Nógrádi Bence, Krueger John-Henry négyest küldték jégre csütörtökön este.

És ez a kvartett remekül futott a negyeddöntőben, tulajdonképpen egyetlen pillanatig sem kellett aggódnunk azon, vajon továbbjut-e a csapat: a mieink a táv első felében az élen haladtak, majd a dél-koreaiak ugyan megelőzték őket, ez nem osztott, s nem szorzott, hiszen a magyar vegyes váltó második helye azt jelenti, hogy Jászapátiék jégre léphetnek a vasárnapi elődöntőben.

Liu Shaoang: Élveztem ezt az első napot
– Négy futam, négy sikeres futam, vagyis szombaton ezerötszázon az elődöntőben, ötszázon a negyeddöntőben folytathatja.
– Remek volt a kezdés, élveztem ezt az első napot. Persze, az volt a célom, hogy mindkét távon továbbjussak, ugyanakkor ez elvárás is volt. Az első ezerötszázas futam arra szolgált, hogy bemelegedjek – ez megtörtént, s utána jól sikerült a második futam is. Aztán az ötszázas selejtező során az volt a fontos, hogy visszajöjjön a dinamika.
– Szenzációsan előz kívülről – ezt sokat gyakorolta?
– Igen, mert korábban ebben voltak hiányosságaink, nem nagyon mentek kívülről tisztán az előzések.
– Nehezebb így előzni?
– Inkább azt mondanám, hogy más. És ha jól csinálod, akár könnyebb is tud lenni. De mindenesetre sokkal tisztábban lehet így előzni, mint belülről.
– Úgy volt, hogy fut a vegyes váltóban, végül mégsem lépett jégre a negyeddöntőben, miért?
– Én is arra számítottam, hogy futok, ám az edzőnk, Lina szólt, hogy nincs rá szükség. Örültem ennek is, nem baj, hogy a nap végén már pihenhettem.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik