Rp. gyorskorcsolya: „A Liu fivérek magyarok, magyar színekben fognak versenyezni”

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2022.08.11. 14:29
null
Kósa Lajos nem aggódik amiatt, hogy a Liu fivérek Kínában folytatják a felkészülést (Fotó: Földi Imre)
Nem áll fenn a veszélye annak, hogy a magyar szövetségtől júliusban távozó Csang Csing Linával Kínában készülő Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang a jövőben más ország színeiben versenyezzen – mondta Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázó-szövetség elnöke a Mandinernek adott interjújában.

„A Liu fivérek magyarok. Magyar színekben versenyeztek és magyar színekben fognak versenyezni. A magyar himnusz dobogtatta meg a szívüket és az FTC versenyzői ma is – szögezte le Kósa Lajos.Én azt is jeleztem Linának, hogy szerintem lesz még olyan idő, amikor ő újra Magyarországon dolgozik majd. A mi sportágunkban ez egyáltalán nem ritka amúgy, mert a versenyzők oda szeretnek menni, ahol van minőségi jég, komoly edzői gárda és olyan versenyzők, akik mellett garantált számukra a fejlődés.”

A sportvezető a Lina távozásával kialakult helyzetről is beszélt, szerinte nincs bajban a szakmai stáb.

„Kitűnő szakmai vezetés van itthon, az élén Bánhidi Ákossal és a dél-koreai Dzse Szuval, aki eddig is nagyon értékes munkát végzett a válogatottnál. Marad az edzői felállás Lina nélkül, itt ez a két szakember az olimpiai és felnőtt férfiválogatottért felel az új olimpiai ciklusban, ugyanakkor a korábban az angol és a kínai válogatottnál dolgozó Nicholas Gooch is becsatlakozik a munkába, ő a női válogatottat és az ifiket viszi tovább Telegdy Attilával” – mondta Kósa Lajos.

A sportvezető beszélt még a válogatottból kitett Krueger John-Henry fegyelmi problémáiról, illetve arról, hogy Dzse Szu Csun rendszeresen látogatja majd Kínában a Liu fivéreket, és ellenőrzi az ott végzett munkájukat.

A teljes interjút ide kattintva olvashatja el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik