Kósa Lajos nem aggódik amiatt, hogy a Liu fivérek Kínában folytatják a felkészülést (Fotó: Földi Imre)

„A Liu fivérek magyarok. Magyar színekben versenyeztek és magyar színekben fognak versenyezni. A magyar himnusz dobogtatta meg a szívüket és az FTC versenyzői ma is – szögezte le Kósa Lajos.Én azt is jeleztem Linának, hogy szerintem lesz még olyan idő, amikor ő újra Magyarországon dolgozik majd. A mi sportágunkban ez egyáltalán nem ritka amúgy, mert a versenyzők oda szeretnek menni, ahol van minőségi jég, komoly edzői gárda és olyan versenyzők, akik mellett garantált számukra a fejlődés.”

 
  Segélykiáltás – Kovács Erika jegyzete
 Kínában, újra a volt edzőjükkel, Csang Csing Linával készülnek a Liu testvérek a szezonban
 „Az eddig közösen felépített utat szeretnénk folytatni” – Liuék arról, miért készülnek Kínában

A sportvezető a Lina távozásával kialakult helyzetről is beszélt, szerinte nincs bajban a szakmai stáb.

„Kitűnő szakmai vezetés van itthon, az élén Bánhidi Ákossal és a dél-koreai Dzse Szuval, aki eddig is nagyon értékes munkát végzett a válogatottnál. Marad az edzői felállás Lina nélkül, itt ez a két szakember az olimpiai és felnőtt férfiválogatottért felel az új olimpiai ciklusban, ugyanakkor a korábban az angol és a kínai válogatottnál dolgozó Nicholas Gooch is becsatlakozik a munkába, ő a női válogatottat és az ifiket viszi tovább Telegdy Attilával” – mondta Kósa Lajos.

A sportvezető beszélt még a válogatottból kitett Krueger John-Henry fegyelmi problémáiról, illetve arról, hogy Dzse Szu Csun rendszeresen látogatja majd Kínában a Liu fivéreket, és ellenőrzi az ott végzett munkájukat.

A teljes interjút ide kattintva olvashatja el.