Rövid pályás gyorskorcsolya: 11-en utazhatnak a vk-sorozat első négy versenyére

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.10.10. 12:47
null
Bánhidi Ákos kihirdette a vk-sorozat első négy versenyére utazók névsorát (Fotó: hunskate.hu)
A rövid pályás gyorskorcsolya-világkupa-sorozat első négy versenyére tizenegy versenyző utazhat. Ők talán valamivel nagyobb eséllyel pályáznak arra, hogy ott legyenek a januári, debreceni Európa-bajnokságon – adta hírül a hazai szövetség a honlapján, a hunskate.hu-n.

 

Bár már az országos bajnokság végén megszületett az edzők fejében a névsor, amely a világkupa-sorozat első négy állomására utazó short trackeseink nevét tartalmazta, kivártak kicsit, és előbb a válogatott keret tagjaival, majd a nyilvánossággal is megosztották az utazók listáját.

„A lányok közül Jászapáti Petra, Lockett Deanna, Bácskai Sára Luca, Kónya Zsófia és Sziliczei-Német Rebeka, a fiúk közül Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Burján Csaba, Varnyú Alex, Krueger Cole és Sziklási András utazik a sorozat első négy versenyére” – ismertette a hunskate.hu-nak a névsort Bánhidi Ákos, az olimpiai keret edzője és menedzsere.

Ez a tizenegy versenyző jó eséllyel pályázik arra, hogy benne legyen a januári, debreceni Európa-bajnokságon induló magyar csapatban is, ám fontos megjegyezni, hogy a fenti névsor még nem feltétlenül az Eb-n jégre lépők neveit tartalmazza.

„Ez a kérdés még nyitott, a világ- és az Európa-bajnokságot illetően senki sincs reménytelen helyzetben, az sem, aki kihagyja az első négy világkupaversenyt – jelentette ki Bánhidi Ákos. – Ugyanakkor szükség volt arra, hogy egy objektív mérés és válogatási szisztéma alapján kiválogassuk a legjobbakat, akik aztán a vk-viadalokon éles helyzetekben tesztelhetik magukat, mi, edzők pedig választ kaphassunk több kérdésre, például arra, hogy az Európa-bajnokságon kivel számolhatunk egyéni indulóként.”

Az egyre erősödő, és ha a versenyzők számát nézzük, egyre sokasodó válogatott keretben kifejezetten pozitív változást hozott az egymással való rivalizálás, a jó értelemben vett harc, a short trackeseink gondolkodásmódját jól mutatja, hogy mindenki tudomásul vette, mi több, egyfajta plusz motivációként használta a felkészülés során, hogy itt bizony „fel kell kötni a gatyát”.

Előbbi jellemzés egyébként szintén Bánhidi Ákostól származik, aki az edzői oldalról is megerősítette, mennyire jó, hogy erősödött az olimpiai keret.

„Megfelelően haladunk a felkészülés során, szerintem jól állunk – nyilatkozta az edző. – A sanghaji versenyen jól szerepeltek a srácok, de azokból az eredményekből nem vonnék le messzemenő következtetést. Egy idény eleji verseny volt, amely képes volt a szunnyadó pszichét megnyitni, de ennyi. Ugyanezt a célt szolgálja hétvégén a hollandiai verseny, amelyen egy, a sanghajitól eltérő összeállítású csapat indul. Ám arról, hol is tartunk valójában, majd az első két vk-viadal ad felvilágosítást. Magam is kíváncsian várom, mi történik Salt Lake Cityben és Montrealban, még inkább kíváncsi leszek, hogy a vetélytársaink hogyan dolgoztak az elmúlt hónapokban, de határozottan úgy érzem és gondolom, hogy mi jó felé menetelünk.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik