Peking: nyitva a három olimpiai falu, Bach karanténnal kezd

Vágólapra másolva!
2022.01.24. 12:16
null
A jencsingi falu (Fotó: AFP)
Már nyitva áll a pekingi, a jencsingi és a csangcsiakoui olimpiai falu, így a jövő pénteken kezdődő téli olimpiára érkező versenyzők, kísérők beköltözhetnek a szálláshelyükre. További hír, hogy karanténnal kezdi meg tartózkodását a pekingi téli játékok helyszínén Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke.

 

Az olimpiai falu vasárnapi első körös nyitáskor az első delegáció a svájciaké volt, de vártak többek között amerikai, brit és ausztrál sportolókat is – az insidethegames.biz oldal beszámolója szerint.

A pekingi első nyitó ceremónián több mint húsz csapat – köztük a kínai, a kanadai és a finn küldöttség – hivatalos képviselője volt jelen. A hivatalos megnyitóra csütörtökön kerül sor.

A végleges regisztráción a pekingi faluban kell átesniük a sportolóknak, függetlenül attól, hogy hol lesz a szállásuk.

A központi faluban curlingeseket, jégkorongozókat, műkorcsolyázókat és jégtáncosokat, gyorskorcsolyázókat, illetve a big air számban versenyző síakrobatákat és hódeszkásokat szállásolnak el.

A Peking központjától 75 kilométerre észak-nyugatra lévő jencsingibe az alpesi síelőket, a bobosokat, a szánkósokat és a szkeletonosokat várják, míg a fővárostól mintegy 180 kilométerre – ugyancsak észak-nyugatra – található csangcsiakouiba a síakrobatákat és a hódeszkásokat, valamint a sílövőket, a sífutókat, a síugrókat és az északi összetettben szereplőket.

A három olimpiai faluban mintegy 5500 versenyzőt és hivatalos kísérőt szállásolnak el.

A pekingi téli olimpia jövő péntektől február 20-ig tart, de szerdán már rendeznek versenyt.

Az olimpiával kapcsolatos további hír, hogy Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke karanténnal kezdi meg tartózkodását a pekingi téli játékok helyszínén.

A német sportdiplomata szombaton érkezett meg Kínába, és a NOB tájékoztatása szerint elővigyázatosságból háromnapos izolációba vonult. A 68 éves vezető hivatalos programja kedden kezdődik meg a fővárosban.

A NOB már közölte, hogy a koronavírus-járvány miatt a több mint két hétig tartó seregszemlén a versenyzőket mindennap tesztelik majd.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik