Peking 2022: Reményt keltő ez a pillanat – Petra Vlhová

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2021.02.02. 11:33
null
Petra Vlhová (Fotó: IOC)
Február 4-én egy évünk lesz hátra. Egy év múlva találkoznak a világ legjobb téli sportolói. Mindannyian 365 napot kaptunk, és rajtunk áll, hogyan használjuk. Nekem ez a kemény munka, az összpontosítás, a hit és a tökéletességre való törekvés éve lesz, mert a 2022-es pekingi téli olimpián nagyon keményen kell dolgoznom, hogy kitűnjek a legjobbak közül. Petra Vlhová világbajnok alpesi síelő írása, amelyet a Nemzetközi Olimpiai Bizottság Magyarországon kizárólag a Nemzeti Sporthoz juttatott el.

 

A következő 12 hónap kulcsfontosságú lesz a karrieremben. Ismét alkalmam lesz, hogy mindent beleadjak az olimpiai játékokon. Az aranyérmes győzelembe a 2012-es innsbrucki téli ifjúsági olimpiai játékokon kóstolhattam bele, majd tapasztalatot szereztem mind a 2014-es szocsi, mind a 2018-as pjongcsangi játékokon. Mostanra megtanultam, mi szükséges az olimpiai versenyteljesítményhez, így a cél a teljesítményem tökéletesítése minden egyes nap, együtt a csodálatos csapatommal. Remélem, készen állok majd a 2022-es pekingi téli olimpiai játékokra. Hiszem, hogy a következő 365 napban sikerül felkészülnöm arra, hogy valóra váltsam az olimpiai sikerről szóló álmomat.

A mai nap azonban fontos mérföldkő minden téli versenysportoló számára. Egy reménykeltő pillanat, amely lehetőséget ad arra, hogy ismét elérjük a célt, amelyért dolgozunk. Az elmúlt hónapokban visszavonulót kellett fújnunk. A helyzet az edzésünkre is kihatott, az utazás is egyre nehezebb lett. Ma még mindig nem tehetjük, amit a legjobban szeretünk: tömegek előtt versenyezni, és osztozni a mindent átható érzelmekben és energiában a szurkolóinkkal.

Petra Vlhová (Fotó: IOC)
Petra Vlhová (Fotó: IOC)

Bár hihetetlenül nehéz, a mi panaszaink mégis eltörpülnek a frontvonalon dolgozók világszerte napi szinten meghozott áldozatai mellett. Ők nap mint nap harcolnak azért, hogy újra talpra állítsák a világot. Ők azok, akik megérdemlik, hogy az egész világ szurkoljon nekik.

Én magam is szurkolok. Örökké hálás leszek, hogy újra dolgozhatok, edzhetek és versenyezhetek a hihetetlen csapatommal és a többi sportolóval. Kevés embernek adatik olyan lehetőség, mint nekünk. Ezt szem előtt tartva mindannyian azon dolgozunk, hogy a legjobbak legyünk – versenyről versenyre még több motivációval, megbecsülve a mostani szokatlan szezon minden pillanatát. Meggyőződésem, hogy bármi is történjen jövőre, a 2022-es pekingi téli olimpián kizárólag kivételes sportolói teljesítményeket látunk majd. Mindent megteszek, hogy részt vehessek ezen a sportünnepélyen.

Akkor leszek a legbüszkébb, amikor olimpiai versenytársaimmal együtt ott leszünk a 2022. február 4-i megnyitóünnepségen Pekingben. Látva a 2020-as tokiói olimpiai játékok körüli növekvő bizalmat, mindannyian hálásak vagyunk azért, hogy a 2022-es pekingi játékok hasznára válik ez a tapasztalat. A pekingi olimpia minden bizonnyal egy újabb különleges pillanat lesz a sportolóknak és a sportrajongóknak.

A 2022-es pekingi téli olimpiai játékokkal remélhetőleg újabb lépést teszünk a világ talpra állása felé. Mint mindenki, én is remélem, hogy a 2021-es év pozitív változást hoz. Amikor pedig megnyitják a 2022-es pekingi olimpiai játékokat, mindannyian együtt ünnepelhetjük majd a teljesítmény örömét. Egy év múlva a színpad újra készen áll, hogy fogadja a legnagyobb téli sportolókat, én pedig mindent beleadok, hogy köztük lehessek.

Írta: Petra Vlhová, alpesi síelő, jelenlegi világbajnok és világkupanyertes

You can read the article in English here!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik