Peking 2022: koronavírusos a norvég női sífutó-válogatott két tagja

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2022.01.26. 22:59
null
Heidi Weng a páros egyik tagja (Fotó: Getty Images)
A világ közvetlen élmezőnyébe tartozó norvég női sífutó-válogatott két tagja is koronavírusos lett a pekingi utazás előtti napokban – írja az MTI.

A kétszeres világkupagyőztes, ötszörös világbajnok Heidi Weng, valamint Anne Kjersti Kalva az olaszországi edzőtáborban produkált pozitív tesztet, így mindketten karanténba kerültek.

Espen Bjervig csapatmenedzser elmondta, így kérdésessé vált szereplésük az olimpián, mivel elvileg jövő csütörtökig nem hagyhatják el a helyszínt, míg szombaton már megrendezik a női 7,5+7,5 kilométeres tömegrajtos versenyt.

A delegáció csütörtökön repült volna Pekingbe, de az utazást elhalasztották. A norvég női sífutócsapat tagjai négy éve Phjongcshangban hat számból háromban is diadalmaskodtak.

A norvég férfi válogatott szintén karanténban van Olaszországban, mert a szövetségi kapitány, Arild Monsen – miután hétfőn visszautazott Norvégiába – pozitív tesztet adott. A versenyzők kontakt személynek minősülnek, ezért vannak elkülönítve, és várják a PCR-tesztek eredményeit. Ők hétfőn utaznának Pekingbe, ahol minden beérkezőt ismét tesztelnek.

Szintén a közelgő téli olimpiához kapcsolódik, hogy a férfi rövid pályás gyorskorcsolyázók 500 méteres számában címvédő Vu Ta-csing is helyet kapott a jövő pénteken rajtoló pekingi olimpián szereplő hazai csapatban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik