Műkorcsolya: visszatér a Szavcsenko, Massot olimpiai bajnok páros

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2021.02.17. 12:16
null
Céljuk az olimpia! (Fotó: AFP)
A visszatérés mellett döntött a német színeket képviselő Aliona Szavcsenko, Bruno Massot olimpiai és világbajnok műkorcsolyapáros.

 

„Nagyon szeretnénk indulni a 2022-es pekingi téli olimpián” – idézi a Sport Bild szerdai száma a 37 éves, ukrán származású Aliona Szavcsenkót, aki hozzátette: öt évvel fiatalabb partnerével ismét edzésbe állt, hogy formába lendüljön egy televíziós gálaműsor miatt.

„Az edzések során észrevettük, hogy minden rendben van” – mesélte.

Szavcsenko hangsúlyozta, nincs vesztenivalójuk, hiszen már van egy olimpiai aranyérmük, ezért a pekingi szereplés csupán öröm, és egy újabb valóra vált álom lenne a számukra.

A sportoló arról is beszélt, hogy másfél éves kislánya születése óta már húsz kilogrammot fogyott, és újra annyi a súlya, mint korábban volt.

Jelenleg Szavcsenko és a francia születésű Bruno Massot is edzőként dolgozik, előbbi Oberstdorfban, utóbbi Svájcban.

A páros a 2018-as pjongcsangi téli olimpián csak negyedik volt a rövidprogram után, majd minden idők valaha volt legmagasabb pontszámát (159.31) érte el a kűrben, és ezzel aranyérmes lett. Egy hónappal később nagy fölénnyel diadalmaskodtak a milánói világbajnokságon is, majd májusban bejelentették, hogy szünetet tartanak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik