Műkorcsolya-vb: olimpiai kvótát szerzett a Chtchetinina, Magyar duó

MTI, N. T.MTI, N. T.
Vágólapra másolva!
2021.03.26. 08:00
Az orosz Anasztaszija Misina, Alekszandr Galljamov kettős nyerte a párosok versenyét a csütörtöki szabadkorcsolyázás után a Stockholmban zajló műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokságon, ahol a Chtchetinina Ioulia, Magyar Márk duó 14. helyével olimpiai kvótát szerzett – írja az MTI.

A magyar páros csütörtöki produkciójára 106.66 pontot kapott, ami hárommal több, mint eddigi legjobbja, így a rövidprogramban elért 18. helyén négy pozíciót javítani tudott.

Ebben a számban 16 indulási jogot osztottak ki a 2022-es, pekingi téli olimpiára, de egy speciális számítás alapján, így a 14. hely önmagában nem volt garancia az indulási jog megszerzésére. A hazai szövetség (MOKSZ) honlapjának tájékoztatása szerint végül megváltotta repülőjegyét a kínai fővárosba a tavalyi Európa-bajnokságon 10. magyar egység.

„Soha nem voltam még ilyen ideges, mert a reggeli edzés nagyon rosszul sikerült. Mikor felmentem a szobába, elsírtam magam, kételkedtem abban, hogy menni fognak az elemek ma este. Leírhatatlan, amit a program végén éreztünk, az ilyen pillanatokért csináljuk ezt. Mindig emlékezni fogok erre az estére” – mondta a MOKSZ közösségi oldalán Chtchetinina Ioulia.

„Szerda este a rövidprogram eredményét nézegetve nehezen tudtam hinni abban, hogy így fogunk ma korcsolyázni. Életem legkeményebb versenye volt. A kűr után a remegés és a sírás kerülgetett bennünket” – fogalmazott Magyar Márk.

A tavaly Európa-bajnok Alekszandra Bojkova, Dmitrij Kozlovszkij duó a rövidprogram után még az élen állt, ám csütörtökön már nem tudott ennyire kiemelkedően korcsolyázni, és végül meg kellett elégednie a bronzéremmel.

A második helyen a 2017-ben és 2019-ben világbajnok kínai Szuj Ven-csing, Han Cung páros zárt.

MŰKORCSOLYA-VB
PÁROS

1. Anasztaszija Misina, Alekszandr Galljamov (orosz) 227.59 pont
2. Szuj Ven-csing, Han Cung (kínai) 225.71
3. Alekszandra Bojkova, Dmitrij Kozlovszkij (orosz) 217.63
...14. Chtchetinina Ioulia, Magyar Márk 157.87

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik