Műkorcsolya: Tóth Ivett megvédte magyar bajnoki címét

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.12.14. 22:04
Tóth Ivett lett a legjobb magyar a műkorcsolyázók csehországi Ostravában rendezett négy nemzet bajnokságán, így bajnoki címét megvédve hatodszor végzett az élen a nők között.

A Vasas 20 éves versenyzője a szombati kűrben egy pozíciót javítva, összességében második lett a viadalon a lengyel Ekaterina Kurakova mögött. Harmadikként Schermann Regina zárt, aki a szabadkorcsolyázásban szintén megelőzte a pénteki rövid program után még második cseh Eliska Brezinovát. A magyar bajnoki bronzérem Szigeti Bernadett nyakába került, aki összességében ötödik lett.

A párosok között – egyedüli indulóként – Ioulia Chtchetinina, Magyar Márk duó diadalmaskodott, míg a jégtáncosoknál a magyar bajnoki cím az Emily Monaghan, Illias Fourati kettősé lett, amely a versenyen negyedikként zárt. Mögötte a szintén magyar színekben versenyző Leia Dozzi, Michael Valdez ötödik helyen végzett. Ebben számban a címvédő Yanovskaya Anna, Lukács Ádám duó előbbi sérülése miatt nem indult.

A férfiaknál – az előző két Európa-bajnoki válogatóhoz hasonlóan – Csernoch András bizonyult a legjobb magyarnak Böröcz Mátét megelőzve, igaz így is csak 11. lett a 15 fős mezőnyben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik