Műkorcsolya és jégtánc vb: a férfiak között nincs magyar induló

Vágólapra másolva!
2023.03.21. 10:11
null
Az Eb-n 23. lett, azóta Olaszországban készül a 19 éves műkorcsolyázó, Láng Júlia (Fotó: AFP)
Szerdától szombatig Szaitamában rendezik meg a műkorcsolya és jégtánc világbajnokságot.

 

Csak három kategóriában lesz magyar (...) versenyzője a szerdától szombatig tartó világbajnokságnak, amelynek Szaitama ad otthont – a változás oka az, hogy Vlasenko Aleksandr (SKSE) közelebbről nem pontosított egészségügyi probléma miatt nem utazhatott el Japánba, s mivel egy vb-n csak azok indulhatnak, akik megszerzik a Nemzetközi Korcsolyázószövetség (ISU) által meghatározott minimum technikai pontszámot, és Vlasenkón kívül más magyar versenyző ilyennel nem rendelkezik, így nem is indulhat helyette másvalaki.

A nőknél Láng Júlia (PSE) léphet jégre az esztendő legfontosabb versenyén: a 19 éves műkorcsolyázóról azt érdemes tudni, hogy miután a januári kontinensviadalon bejutott a kűrbe, és a 23. helyen végzett Finnországban, külföld felé vette az irányt, és az olaszországi Egnában Lorenzo Magni irányításával készült a világbajnokságra.

Páros műkorcsolyázóink, Pavlova Maria és Sviatchenko Alexei (mindkettő SKSE) a januári Eb-n az ötödik helyen végeztek, ezek után természetesen alapvető elvárás velük szemben, hogy jussanak be a kűrbe.

Az Ignateva Marija, Szemko Danilij jégtánckettős (mindkettő HKA) felkészülésének hajráját valamelyest megzavarta, hogy Szemkót a moszkvai metrón megkéselték a múlt héten: a két centi mély sebet három öltéssel varrták össze az orvosok – a 2017 óta magyar állampolgárként versenyző Szemko pedig úgy nyilatkozott, az eset nem lesz hatással a világbajnoki szereplésükre.

„Egy magyar terminátor vagyok, mindegy, mi történik, fél lábbal is odamegyek” – jelentette ki.

Esetükben is elvárás, hogy kűrt fussanak Japánban, s talán erre a történtek után is megvan minden esély, hiszen az Eb-10. helyük azt mutatja, összeszokott, kiváló kettőst alkotnak, és teljesítményüket már a bírók is díjazzák.

Jégtáncban biztosan új világbajnokot avatnak Szaitamában, hiszen a tavalyi győztes francia Gabriella Papada­kis, Guillaume Cizeron a szezon végén ideglenesen visszavonult azzal, hogy a későbbiekben döntenek arról, kitartanak-e a 2026-os téli játékokig.

PROGRAM
2023. március 22., szerda

Páros rövid, 3; női rövid, 7.50
2023. március 23., csütörtök
Páros kűr, 3; férfi rövid, 7.50
2023. március 24., péntek
Jégtánc ritmus tánc, 3; női kűr, 9.20
2023. március 25., szombat
Jégtánc kűr, 4.30; férfi kűr, 9.20

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik