Műkorcsolya Eb: meglepő győzelem, Tóth Ivett maradt 13.

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.01.25. 20:29
null
Tóth Ivett bemutatja kűrjét a minszki műkorcsolya Európa-bajnokságon (Fotó: MTI)
Nagy meglepetésre az orosz Szofija Szamodurova – olimpiai bajnok honfitársát, Alina Zagitovát megelőzve – győzött a nők között a minszki műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokság pénteki versenynapján. A szám egyetlen magyar indulója, Tóth Ivett 13. maradt.

 

A Vasas 20 éves versenyzője nagyszerűen korcsolyázott a Nathan Lanier zenéjére előadott kűr során. Egyetlen hibáját a rövid programhoz hasonlóan az Axel-ugrásnál követte el, amely dupla helyett ezúttal is egyfordulatos lett. A rontás ellenére szezonbeli legmagasabb pontszámát kapta a szabadkorcsolyázására, így összetettben is idénybeli legjobbját érte el, s láthatóan elégedetten hagyta el a jeget.

Tóth Ivett a legjobb tízben szeretett volna végezni, hogy jövőre már két magyar indulhasson a nőknél a kontinensviadalon, s bár a kűrben 10. lett, így sem sikerült előrelépnie a rövid programban elért 13. pozíciójához képest.

Az aranyérem váratlanul a mindössze 16 éves Szamodurova nyakába került, mert amíg ő hibátlanul teljesített a kűrben, addig a vele egykorú címvédő többször is rontott, ezért Zagitova nem tudta megőrizni a rövid programban szerzett előnyét. Harmadikként a finn Viveca Lindfors zárt.

Szombaton 9.15-től a férfiak kűrjével folytatódik a fehérorosz fővárosban zajló kontinensviadal, majd 14.25-től a jégtáncosok szabadkorcsolyázásával zárul. Utóbbi számban a Janovszkaja Anna, Lukács Ádám magyar duó a 17. helyről várja a folytatást.

MŰKORCSOLYA EB, MINSZK
Nők
Európa-bajnok:
Szofija Szamodurova (Oroszország) 213.84 pont
2. Alina Zagitova (Oroszország) 198.34
3. Viveca Lindfors (Finnország) 194.40
…13. Tóth Ivett 160.83

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik