Curling-vb: fölényes sikert aratott a magyar vegyes páros

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.04.26. 11:29
Fölényes sikert aratott Japán ellen a magyar kettős a curling vegyespáros-világbajnokságon: Palancsa Dorottya és Kiss Zsolt 14–5-re verte meg kedden az Ogaszavara Ajumi, Abe Sinja duót.

A magyarok hat forduló után négy győzelemmel és két vereséggel továbbra is a második helyen állnak a nyolccsapatos A-csoportban – a vb honlapja szerint. Az utolsó csoportmeccset magyar idő szerint csütörtökön 5.00-től az észt kettős ellen vívják majd Palancsáék. A pjongcsangi olimpiai kvótáért küzdő magyar duó célkitűzése az, hogy az első három között végezzen a vb-n.

A kanadai Lethbridge-ben zajló világbajnokságon a részt vevő 39 együttest öt csoportba osztották, s a nyolcaddöntőtől egyenes kieséses rendszerben folytatódik a verseny.

Jövő februárban a dél-koreai téli játékokon nyolc egység szerepelhet, ebből egy a házigazdáké lesz. A másik hét páros a tavalyi és az idei vb összesített rangsora alapján szerezhet kvótát. Mivel a 2013-ban és 2015-ben világbajnok magyar duó tavaly már a nyolcaddöntőben kiesett, ezúttal kimagasló teljesítmény szükséges ahhoz, hogy indulási jogot szerezzen az olimpián jövőre debütáló számban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik