Curling: továbbjutott a csoportkörből a magyar válogatott a vegyes csapat vb-n

Vágólapra másolva!
2022.10.20. 16:03
null
A magyar válogatott Vice-Skipje, Kalocsai-van Dorp Vera ezen a tornán (az ausztrálok elleni, a továbbjutás szempontjából sorsdöntő győzelemmel) ünnepelte 100. nemzetközi mérkőzését (Forrás: Magyar Curling Szövetség, Facebook)
A magyar curlingválogatott 10–1-re legyőzte Ausztriát a skóciai Aberdeenben zajló vegyes csapat-világbajnokság csoportkörének utolsó fordulójában, ezzel biztossá vált, hogy az egyenes kieséses szakaszban folytathatja a küzdelmeket.


A Tatár Lőrinc, Kalocsai-van Dorp Vera, Kalocsay Ottó Dániel, Joó Linda összeállítású együttes összességében 6 győzelemmel és 2 vereséggel zárta a vb első szakaszát, ezzel a hátralévő mérkőzések eredményétől függetlenül – a svájciak és a házigazda skótok mögött harmadikként – továbbjutott a legjobb 12 közé.

A Rókusfalvy András edző vezette mieink a holnapi folytatásban a negyeddöntőbe kerülésért léphetnek majd jégre. Az ellenfél kilétére csak az esti programban rendezendő mérkőzések után derül fény.

A 2 női és 2 férfi curlingessel felálló vegyes csapatok világbajnokságát 2015 óta rendezik meg évente, azonban a koronavírus-járvány miatt 2020-ban és 2021-ben elmaradt a torna. Az eddigi legjobb magyar szereplés a 2019-es negyeddöntő volt.

Az idei eseményen 35 nemzet válogatottja vesz részt. A világbajnokság péntek délelőtt a legjobb 8 közé jutásért vívott meccsekkel folytatódik, amit az esti negyeddöntők követnek. Az elődöntőkre és a döntőre szombaton kerül sor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik