Csupasport: nyitnának az osztrák síterepek

Vágólapra másolva!
2020.11.24. 18:24
A hetek óta tartó korlátozó intézkedések miatt már a karácsonyra összpontosítanának a sípályákon turizmusból és vendéglátásból élők, de meglehet, számításaikat az olaszok keresztülhúzzák.    

Valószínűleg szívükhöz kaptak az osztrák sípálya-üzemeltetők, amikor megtudták, mire készül Olaszország. Déli szomszédjuk felvetette ugyanis, hogy Európa-szerte maradjanak zárva a síparadicsomok karácsonykor is, így segítve a koronavírus-fertőzés terjedésének visszaszorítását.

Ahogy arra számítani lehetett, a szűnni nem akaró járvány és a korlátozó intézkedések miatt „kivéreztetett” osztrák síterepek (helyesebben a turizmusból és vendéglátásból élők) heves tiltakozásba kezdtek, mondván, a fennmaradásuk múlik azon, kinyithatnak-e.

A legutóbb hozott osztrák szigorítások december 6-ig érvényesek. A síliftek üzemeltetését leállították, a pályákat kizárólag profik használhatják, a szállodák csak üzleti céllal érkező vendégeket fogadhatnak, a szabadidős létesítmények és éttermek bezártak.

További részleteket megtudhat acsupasport.huweboladon, ahol Tiricz Irén terepfutó is elmondja véleményt, hogy a koronavírus-járvány következtében hozott korlátozások mellett merre oldotta meg a futásokat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik