Alpesisí-vk: nem változott az októberi söldeni szezonrajt

Vágólapra másolva!
2020.05.28. 14:26
null
A szokásoknak megfelelően október utolsó hétvégéjén, Söldenben rajtol majd a vk-sorozat (Fotó: AFP, illusztráció)
A szokásoknak megfelelően október utolsó hétvégéjén, Söldenben rajtol majd az alpesi sízők világkupa-sorozata.    

 

A sportági szövetség (FIS) csütörtökön kiadott versenynaptárában a megszokott helyszínek mellett egy régi-új viadal szerepel: a sízők az idénynyitó után az ugyancsak ausztriai Lech/Zürs síterepen párhuzamos műlesiklásban szerepelhetnek majd. Voralbergben legutóbb 1994-ben volt világkupaverseny.

A szezon során a férfiak 22 helyszínen 43, a nők 21 helyszínen 39 futamot teljesíthetnek, az erősebb nem képviselői számára február végén rendeznek olimpiai tesztversenyt a 2022-es pekingi téli játékok lesiklópályáján.

A szezont lezáró világkupadöntőre ezúttal a svájci Lenzerheidében kerül majd sor, a Cortina d'Ampezzó-i világbajnokság tervezett időpontjára pedig egyelőre nem tett versenyeket a FIS. Az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) vasárnap jelentette be, arra kérik majd a nemzetközi szövetséget, hogy a koronavírus-járvány miatt 2022 márciusában rendezze meg az eredetileg jövő február 7. és 21. közöttre kiírt eseményt.

Ha valóban megváltoztatják az időpontot, akkor a következő idényben sem lesz vb és olimpia, 2022-ben viszont mindkettőt megrendezhetik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik