Alpesisí-vb: Shiffrin jól kombinált, osztrák tripla a férfiaknál

Vágólapra másolva!
2021.02.15. 16:13
Az olaszországi Cortina d'Ampezzóban a férfi és női kombinációval folytatódott az alpesisí-világbajnokság. Előbbieknél a győzelmet az osztrák Marco Schwarz, utóbbiaknál pedig az amerikai Mikaela Shiffrin szerezte meg.

A nőknél Shiffrin remek első futamának köszönhette a sikert, hiszen a gyors számban sikerült a harmadik helyen végeznie két hazai versenyző mögött mindössze hat századmásodperccel lemaradva. Ezt követően a szlalomban neki már nem volt nehéz dolga megszereznie a győzelmet. Az amerikai versenyző így már a hatodik világbajnoki címét szerezte meg a két olimpiai arany mellé, pályafutása során, ám először bizonyult a kombináció legjobbjának. Shiffrin remek első futamának köszönhette a sikert, hiszen a gyors számban sikerült a harmadik helyen végeznie két hazai versenyző mögött mindössze hat századmásodperccel lemaradva. Ezt követően a szlalomban neki már nem volt nehéz dolga megszereznie a győzelmet. Az amerikai versenyző így már a hatodik világbajnoki címét szerezte meg a két olimpiai arany mellé, pályafutása során, ám először bizonyult a kombináció legjobbjának.

A férfiaknál az első futamot követően a második legjobb idővel álló Pinturault tűnt befutónak, ám végül Schwarz bravúros szlalommal 4 századmásodperces előnyt csikart ki a 32-es hátrányából, így a férfiaknál az eddigi mindhárom számban az osztrákok szerezték meg a győzelmet a vb-n.

ALPESISÍ-VB, CORTINA D'AMPEZZO (OLASZORSZÁG)
Férfi kombináció
1. Marco Schwarz (Ausztria) 2:05.86 perc
2. Alexis Pinturault (Franciaország) +0.04 mp
3. Loic Meillard (Svájc) +1.12
Női kombináció
1. Mikaela Shiffrin (Egyesült Államok) 2:07.22 perc
2. Petra Vlhová (Szlovákia) +0.86 mp
3. Michelle Gisin (Svájc) +0.89
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik