Alpesi sí: Vonn szerint Shiffrin hamarosan minden rekordot megdönt

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2020.11.18. 12:08
null
Mikaela Shiffrin közel áll ahhoz, hogy beérje Lindsey Vonnt (Fotó: AFP)
Lindsey Vonn, visszavonult amerikai síző szerint honfitársa, Mikaela Shiffrin hamarosan minden sportági rekordot megdönt majd.

 

A pályafutását másfél éve befejező, 36 éves ex-versenyző a Sport Bildnek arról is beszélt, hogy szerinte amennyiben elkerülik a sérülések, beállíthatta volna a rekordot a világkupa-győzelmek számát illetően.

„Hogy elérhettem volna-e a rekordot? Igen, elérhettem volna. Viszont biztos vagyok abban, hogy Mikaela Shiffrin hamarosan minden csúcsot megdönt, így végül teljesen mindegy, hogy összejött-e volna nekem még négy vk-győzelem vagy sem” – mondta Vonn, aki 2011 és 2019 között 82 vk-győzelmet aratott.

Ezzel a nők között jelenleg a legjobb, a férfiaknál is csupán a rekordot tartó svéd legenda, Ingemar Stenmark előzi meg, aki 1973 és 1989 között 86 vk-viadalon diadalmaskodott.

A 25 éves Shiffrin már 66 vk-versenyen lett első. Mindezt úgy, hogy az előző idényben formaingadozás miatt elmaradt a várakozásoktól, több versenyt taktikai okokból hagyott ki, majd édesapja váratlan halála után a szezon utolsó kilenc viadalán rajthoz sem állt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik