Alpesi sí: Gut-Behrami lendületben, lesiklásban győzött

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2022.01.15. 12:44
null
Lara Gut-Behrami remek formában (Fotó: AFP)
Lara Gut-Behrami győzelmével ért véget a nők lesiklóvilágkupa-versenye Zauchenseeben. A svájciak kétszeres világbajnoka 34. alkalommal győzött vk-viadalon.

Gut-Behrami korábban 11-szer nyert vk-versenyt ebben a szakágban, de a mostani, 12. sikerét megelőzően csaknem egy éve nem állt dobogón.

Lara Gut-Behrami menete

Sofia Goggia, a lesiklás olimpiai bajnoka és a szakági világkupa címvédőjének a futamán szétcsúsztak a lécei, és elesett. Az olasznak, akinek egyébként sem a zauchenseei a kedvenc pályája, szerencséje volt, sértetlenül megúszta az esést, és saját lábán távozott. Goggia sorozatban három lesiklást nyert meg, ez a széria most megszakadt.

Goggia esése

A másik nagy esélyes, Corinne Suter is hibázott, de a svájci nagy bravúrral meg tudta menteni a versenyét. Lejött a lejtőn, de már nem volt esélye a győzelemre.

A második helyen végző Kira Weidle eredménye váratlan, de mégsem olyan nagy meglepetés. A tavalyi vb-n a német szintén a második helyen végzett lesiklásban, és korábban már háromszor állt dobogón. Pekingben sem lesz esélytelen.

ALPESI SÍ, VILÁGKUPA-VERSENY, ZAUCHENSEE
NŐI LESIKLÁS

1. Lara Gut-Behrami (svájci) 1:45.78
2. Kira Weidle (német) +0.10
3. Ramona Siebenhofer (osztrák) +0.44
A szakági vk állása (még 5 verseny van hátra)
1. Sofia Goggia (olasz) 300 pont
2. Breezy Johnson (amerikai) 240
3. Siebenhofer 184
Az összetett vk állása (még 16 verseny van hátra)
1. Mikaela Shiffrin (amerikai) 966 pont
2. Petra Vlhová (szlovák) 916
3. Goggia 657

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik